Web Analytics
Jump to content

tips til å få bonamassa lyd med en VOX VT20+


rioi
 Share

Recommended Posts

Trenger tips for å få blues lyd fra oppsettet mitt, hvis det i det heletatt er mulig. Jeg har en squier vintage modified strat og en VOX VT20+ forsterker. lyden jeg er ute etter er f.eks

Joe bonamassa med django, sloe gin og so many roads fra royal albert hall albumet

Og kanskje noe Gary moore lignende.f.eks parisienne walkaways.

Jeg vet de spiller les paul, men noe i nærheten burde da være mulig å fikse.

Føler ikke jeg får blues lyd i forsterkeren min i det hele tatt uansett hvordan jeg stiller den inn.

Er nybegynner på gitar så jeg har desverre ikke veldig god greie på forsterkere.

Link to comment
Share on other sites

Gitarlyd på plate er gjerne et resultat av veeeldig mye tweeking og triksing. Slik lyd får du ikke ut av forsterkeren din på normalt øvevolum i heimen ganske enkelt. Sånn ellers er det veldig mye teknikk bak å låte godt som blues-spiller. Måten man slår ann en streng, vibrato osv.

Vox VT er gode forsterkere egentlig, men ønsker du deg større variasjon og mer gjennomprossesert gitarlyd (kraftig bearbeidet/simulert) er en moderne multieffekt sannsynligvis veien å gå - HVIS du er villig til å skru, samt lære deg produktet. Med slike produkter kan du få en mer "studio/plate aktig lyd rett ut av pc/forsterker/stereoanlegg på "gutterommet" Man kan også gjerne laste ned lyder andre har definert fra nettet - med varierende resultat selvsagt.

Line6 Pod HD serien er vel det hotteste for tiden - sånn kvalitet i forhold til pris.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.