Web Analytics
Jump to content

Hva betyr disse måle-enheter på Floyd Rose "R2 nut" "R3 nut" ...?


koda
 Share

Recommended Posts

Hei folkens,

Har nettopp fått meg en ny gitar .. av den rimeligere sorten. Den har en floyd rose tremolo-kopi montert. Men jeg ser og merker at dette sannsynligvis er en billig "Kina"-kopi - og ønsker å skifte denne ut.

Da jeg aldri har hatt floyd rose tidligere ... vet jeg også svært lite (ingenting, egentlig...) om typer, størrelser osv. på de som selges på nettet. Har vært og kikket på ulike amerikanske nettbutikker. Der ser jeg de snakker om sadler (nut) av type/størrelse R2, R3, R4 osv.. DER blir jeg da sittende og ikke ane hva de snakker om.

Hvordan kan jeg vite om jeg trenger R2, R3, R4 eller R5?

Takker for all hjelp :)

Mvh

Ingar

Link to comment
Share on other sites

Dette går på bredden og høyde på oversadel/nut i all hovedsak. Finn noen som selger de ulike variantene og sjekk mål på din eksisterende nut.

Jeg vet ikke om jeg ville startet med å skifte akkurat nut. Svakheten er normalt sett selve tremolo med tilhørende studs/pinner/ankere. Også her er det en del forskjeller i størrelser på selve tremolo, ankeravstand, ulike utfresninger etc.

Vær også oppmerksom på at mange av de løs-tremoloene som selges er av like laber kvalitet, eller helt identisk med den du har nå. Hva som er "gull" for tiden vet jeg ikke, men Schaller har pleid å være noe av det beste. Koster vel ca 1000+ fra e-bay/USA

Eksempler på nut størelser

Floyd Rose R2

Fits over a bullet truss rod nut

Width: 1-5/8" (41.28mm)

String spread: 1-11/32" (34.13mm)

Floyd Rose R4

Width: 1-11/16" (42.86mm)

String spread: 1-7/16" (36.51mm)

Dette er original FR specs - begge har 14" strengeradius (gripebrettbue)

Link to comment
Share on other sites

Okay ... flott :) , takker for svært nyttig info. Skal begynne å måle dimensjonene på gitarens sadel.

Dette har jeg tenkt til å være et slags mini-prosjekt .. for lærdommens skyld og selvsagt .... fordi det er moro å drive med.

Jeg har også tenkt på å forsøke en såkalt "big block" på tremoloen ... Den som står i nå er bokstavelig talt like tynn som et knekkebrød - og gitaren mangler fullstendig enhver form for sustain og "liv". Tenkte at jeg kunne prøve en big-block for å se hva som skjer -- har i alle fall ikke noe å tape på det.

Link to comment
Share on other sites

Blokken er en ting, men problemet med de rimeligste FR typene er at de har for dårlig materialkvalitet "all over" dermed fungerer de ikke slik de skal, eller de slites/ødelegges veldig fort. Dårlige materialer har også en tendens til å låte fislete fremfor noe mer massivt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har målt dimensjonene på gitaren nå. Selve nut'en er rundt 42.5 mm totalbredde. Fra " E -> E" strengene øverst ved nut'en er det 37 mm avstand. Selve tremoloen, der er det 75 mm avstand mellom pinnene (studs) ... da har jeg målt fra midten av pinnene.

Blir likevel forvirret når jeg sjekker rundt omkring i ulike nettbutikker ... målene er jo stort sett i tommer (inches) og jeg klarer bare ikke å se hva slags type/størrelse på Floyd Rose'ene som vil passe inn.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har målt dimensjonene på gitaren nå. Selve nut'en er rundt 42.5 mm totalbredde. Fra " E -> E" strengene øverst ved nut'en er det 37 mm avstand. Selve tremoloen, der er det 75 mm avstand mellom pinnene (studs) ... da har jeg målt fra midten av pinnene.

Blir likevel forvirret når jeg sjekker rundt omkring i ulike nettbutikker ... målene er jo stort sett i tommer (inches) og jeg klarer bare ikke å se hva slags type/størrelse på Floyd Rose'ene som vil passe inn.

Da snur du tomme(!)stokken og leser av tallene i tommer! ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.