Web Analytics
Jump to content

FORUM-JAM - hvem vil være med å spille solo? [Påmelding stengt]


Recommended Posts

Jeg og ErlendB har som noen sikkert har fått med seg, skrevet- og spilt inn en liten snutt sammen (Denne finnes i signaturen min).

Jeg ble skikkelig gira på mer, og nå vil jeg gjøre det større, med flere deltakere.

This is how we do it.

- Jeg lager et backingtrack med trommer og rytmegitarer. Dette vil få en hastighet på rundt 135-150 bpm.

- Avhengig av påmelding, kommer jeg til å lage forskjellige seksjoner, hvor hver påmeldt får tildelt egen seksjon. (Det kan hende at samme seksjon kommer flere ganger i løpet av låten.)

- Lengden på seksjonene vil variere, men ingen er kortere enn 12 takter.

- Mellomspillene er hellige, og skal ikke spilles over, med mindre den siste noten i soloen din henger over den.

Dette er noe alle kan være med på, og det stilles ingen krav til ferdighetsnivå.

Rytmegitarene er stemt ned en halvtone (Eb), og låten kommer mest sannsynlig til å bli spilt i samme toneart.

Jeg trenger først en frivillig bassist som stiller seg behjelpelig med bass i backingen. Det er også rom for bass-solo om ønskelig. Bassisten som skal legge bass på backingen bør være stødig og "tight" for å få best mulig utgangspunkt for solistene.

For å få med flest mulig folk på dette, setter jeg påmeldingsfristen til 1. April.

Jeg vil også nevne jeg begrenser antall deltagere til 8 6 stk pr. backingtrack, og at det ikke er noe i veien for at vi fyller opp backingtracket i to individuelle runder.

Backingtracket vil bli spilt inn i dagene etter dette og publisert som .mp3 fil i denne tråden.

Måten jeg vil dere skal spille inn på, er såklart over backingtracket. Men jeg vil kun ha solosporet tilsendt (altså uten backingtracket) slik at jeg får klippet og limt dette inn over backingtracket og justert volum og panorering etc. for best mulig resultat.

Sluttproduktet vil deretter bli lagt ut under Innspillingsdelen av forumet.

Håper på stor oppslutning!

Sleng dere med! :D

Edited by condemned
Link to comment
Share on other sites

Det ser faktisk ut til at jeg kan begynne å knekke ut ideer til backingtracket allerede i morgen.

Litt info om hva jeg tenker angående backingtracket.

- Tempo: Et sted mellom 135-150 bpm.

- Sjanger: Instrumentalrock

- Oppbygning: Jeg vil prøve å bruke så mye dynamikk som mulig. Alt fra ren og skitten clean til crispy distortion. Dobbel basstromme, hissig cymbalbruk og raske tammer vil forekomme.

- Introen vil inneholde et tema. Det hadde vært kult om dette hadde blitt tolket og gjengitt i soloene, selv om det selvfølgelig ikke er noe krav om det.

- Hovedsaklig vil en soloseksjon i låten være 12 takter eller mer, om gangen i låten tilsier at man ikke bør bytte sologitarist.

- ja, jeg kommer til å bruke synth enkelte steder... Elsk meg eller hat meg :P

Jeg vil nok en gang takke for interessen! Dette kommer til å bli kjempegøy! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.