Web Analytics
Jump to content

All the gear, no idea?


Greener

All the gear, no idea?  

144 members have voted

 1. 1. All the gear, no idea

  • Ja, jeg bruker mer tid på å samle/kjøpe/sikle på utstyr enn jeg bruker på å faktisk spille gitar
   49
  • Jeg har et nøkternt forhold til utstyr og bruker mye tid på å faktisk spille gitar
   34
  • Jeg befinner meg et sted midt mellom de overnevnte alternativene
   61
 2. 2. Utstyr vs Talent / Tidsbruk

  • Jeg kan lett forsvare pengebruk og mengde utstyr da jeg er en ok gitarist
   35
  • Utstyrsmengde og pris har ingen ting med talent å gjøre. Jeg bare kjøper det jeg har lyst på jeg.
   58
  • Jeg eier bare rimelig utstyr og trives med det.
   17
  • Jeg er ofte litt flau over utstyrsmengde/pris med tanke på mine prestasjoner som gitarist.
   34


Recommended Posts

Se nå litt humoristisk på dette folkens :)

Det er nå mest for å se om hvilke følelser vi selv har i forhold til dette med utstyr, talent, tidsbruk osv.

Mange i min aldersgruppe kjøper seg jo terrengbiler for å dra på hytta en gang i året eller custom løpesko for å jogge 30 minutter i ny og ne.. Så hvor galt kan det være?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Huff dette har faktisk slått meg i mine verste perioder. Særlig rundt eksamen hvor jeg gjerne surfer litt på nettet (og da på godlyd, ebay, finn.no osv) i mellom leseøktene istedet for å bare hvile øynene litt og heller spille gitar.

Jeg trodde jeg skulle få litt utstyrsfred etter jeg kjøpte POD 500HD, Mayones Setius og en Furch, men fortsatt sitter jeg å sikler på div. Suhrs og Tylers selv om jeg enda ikke har lært meg ting jeg burde kunnet for lengst!

Jeg trener 8 økter i uka, likevel bruker jeg aldri penger på det. Jeg spiller gitar max 3 timer i uka, og det har jeg brukt 22000 bare på litt over et år.

Edited by AndreasS
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg er nok en synder her ja. Jeg har langt flere gitarer enn jeg trenger og er langtifra en superdyktig gitarist. Jeg har en masse gitarer og spiller vel totalt et par timer i uka.

Jeg ser slik på det: Jeg regner med at jeg kjøper omtrent tre gitarer til og bygger en iløpet av 2012. Når dette er gjort, har jeg totalt brukt kanskje like mye på gitarer som det billigste kunstverket faren min har kjøpt på en eller annen sær utstilling. Selv brukte jeg 4000 på et bilde jeg har hengende på veggen, og det er jo utrolig billig i den sammenhengen.

En gitarer er et håndverk og kan nesten anses som kunstverk i seg selv. De har nydelige fasonger, er lakkerte med forskjellige teknikker og noen ganger helt utrolig intrikate motiver. I tillegg kan man spille på dem. Ergo er gitarene mine mer nyttige å bruke penger på enn kunstverkene pappa har slengt opp på stueveggene hjemme hos foreldrene mine.

I say, fuck it. If you want it, buy it and enjoy it.

EDIT: Det Marshall-kjøleskapet hadde jo vært dritfett å ha på gig.

Edited by Heilage
Link to comment
Share on other sites

En gitarer er et håndverk og kan nesten anses som kunstverk i seg selv. De har nydelige fasonger, er lakkerte med forskjellige teknikker og noen ganger helt utrolig intrikate motiver. I tillegg kan man spille på dem. Ergo er gitarene mine mer nyttige å bruke penger på enn kunstverkene pappa har slengt opp på stueveggene hjemme hos foreldrene mine.

helt enig

Link to comment
Share on other sites

Var vel mer utstyrssikling enn spilling i en periode før, men nå er det ikke tid til det, da jeg øver og skriver låter 24/7 (folkehøgskole).

Spørs om jeg faller tilbake i den samme gamle rytmen senere...

Jeg har derimot oppdaget kassegitarer, og hvor vidunderlige de kan være. Tar meg selv i å sitte å bare klimpre og høre på lyden fra kassegitaren min til tider, da den begynner og bli bra innspilt, og låter sweeeeeet! :D Sjukt mye dynamikk i en kassegitar om man bare legger godviljen til.

Men jeg kjenner også at det er greit å ha utstyr som gir meg god lyd svært enkelt nå for tiden, og angrer absolutt ikke på all tiden jeg har brukt på utstyr. Jeg har MYE mer peiling på hva som er god gitarlyd enn mange andre gitarister jeg møter på. Mange gitarister sier "Fysj så fæl gitarlyd du har..." også når de hører meg i en bandsetting og får hørt gitarlyden i en mix, så får pipa en annen låt! :P

Lært mye her, brukt mye penger her, men utstyr vil alltid være relativt essensielt for meg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.