Web Analytics
Jump to content

Ny forsterker Palmer Fat50 combo eller stack ?


Yostone
 Share

Recommended Posts

Hei

Kjenner meg veldig lysten på og innvistere i ny forsterker. Har mer eller mindre bestemt meg for en Palmer Fat50.Har lest masse bra om denne forsterkeren. Det jeg har hørt av lyd klipp har vert veldig overbevisende, den har omtrent alle fungsjoner jeg kunne tenkt meg :)

og den er en reinblods røramp, med tilogmed rør dreven effectslope, da må det vel være bra:) Planenen er også og ta med en palmer pdi-06. Dette er en dummy load som gjør om effekten fra forsterkeren til varme slik at man kan få kvassere lyd på lavere volum :)

Men sitter å klør meg i hode :P skal jeg gå for comboen eller fleske til med et stack..? Comboen har en emminence gourvernor som har en følsomhet på helle 102 db, med femti watt under panseret gir jo dette et ganske bra headroom vil jeg tro :) Men tenker likevel på om og jeg ikke skal gå for head + 2x12 kabinett :P

Er ikke bekymret for at jeg ikke får nok volum med comboen.. Men har på følelsen av at før eller senere kommer ønsket om noe større

og likker ikke tanken på kombo + kabinett

Jeg har fra før av en Fender mustang 2 som er krem som øvings forsterker. Da har jeg jo allerede en kombo som er relativt lett og dra med seg..

Men hvordan er det med recording..? Er det likke lett og ta opp med 2x12 som 1x12..? Har forstått det slik at vanligvis blir det brukt små forsterkere til opptakk og det at den fungerer bra i studio er en nødvendighet

Ampen kommer nå førløbigt kun til å bli stående på gutteromet( Det er overkill ja) Men jeg skal på fhs til høsten og da blir den nok flittig brukt i samspill og i studio.. Tror nok jeg har plenty med comboen da også, men jeg tenker på framtida og vil kjøpe noe som jeg kommer til og ha i lang tid uten og bytte ut

Men vist komben er kraftig nok for de jeg noen ganger kommer til å trenge så er det vel kanskje like greit og gå for den..?

Venligst hjelp meg.. Dette går ut over nattesøvnen min LOL

Edited by Yostone
Link to comment
Share on other sites

Gå for topp hvis du føler for det. Kan jo også mate på med topp og et bra 1x12 kabinett, ingenting feil med det :)

Ja kanskje ikke så dumt å gå for 1x12. Fant ut at Palmer har noen hendige 1x12 kabinett. Disse kan man ta vekk bakenden på for og redusere volumet med 9db. I tilleg får man de med emmincene fdm høyttaler. Disse har en vribryter for og øke motststanden i høyttaleren og lyden reduseres 9 db til.. Ikke bruk for attunator da :) Penger spart.. Får jeg bruk for mer kraft kjøper jeg heller bare et til kabinett senere :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.