Web Analytics
Jump to content

Vanlig høyde på pickups på H-S-S fender strat


Tandbergern
 Share

Recommended Posts

Hei! For ikke lenge siden bestilte jeg et svart plekterbrett til fender straten min. Da jeg monterte på plekterbrettet var jeg selvfølgelig så dum at jeg ikke noterte hvor høye pickupene var i forhold til plekterbrettet. Er det noen som har noen antydninger til sånn ca. Høyde?

Takk på forhånd :)

Edited by Tandbergern
Link to comment
Share on other sites

Den riktige høyden er der de låter best. Det er forskjell på både karakteristikk og output på forskjellige pickups, så det ene er ikke mer riktig enn det andre. Prøv deg fram og bruk ørene. Hvis er justert for høyt, kan de ha innvirkning på hvordan strengene klinger, bare så du er klar over det.

Link to comment
Share on other sites

Det har jeg merket! :) Klarte nettopp å skru pickupene så høyt at de kommer borti strengene, og jeg klarer ikke å skru dem ned igjen. Driver nå å tar av alle strengene, og gjør meg klar til enda en times arbeid... Derfor lurer jeg bare på om dere harnoen gitarer som dere kan måle pickup-høyden på, slik at jeg slipper å gjøre samme feilen igjen... Er det noen høyder som dere vet låter ok?

Link to comment
Share on other sites

Det er en fordel å ha strengene på. Da kan du teste samtidig som du justerer. Som sagt hvilken høyde andre gitarer har på pickupene spiller ingen rolle, men det er selvsagt en fordel at de ikke tar borti eller nesten tar borti strengene, og heller ikke så lavt at de faller ned i pickuproutinga. :)

Link to comment
Share on other sites

Oslogutten: Når jeg skrur andre veien skrur jeg bare opp skruene...

MrHåvar: jeg aner ikke hvilke pickups jeg har, men jeg vet at det er de som sitter på når du kjøper gitaren. Strengetykkelsen er 0,10. Gitaren er en Fender Mexico forresten :)

Link to comment
Share on other sites

Er det riktig å justere høyden med plekterbrettet av eller på forresten?

Man skrur pickupene opp fra plekterbrettet. Altså skruene løfter pickupene opp i plekterbrettet, vet at dette var veldig dårlig forklart, men man justerer pickupene når du har plekterbrettet på :)

Link to comment
Share on other sites

Er det riktig å justere høyden med plekterbrettet av eller på forresten?

På. Har du glemt å montere fjær eller gummi på justeringsskruen? Hvis skruene bare kommer opp, prøv å presse ned pickupen litt. Det letteste er også å skru et par runder av gangen på begge sider.

Link to comment
Share on other sites

På. Har du glemt å montere fjær eller gummi på justeringsskruen? Hvis skruene bare kommer opp, prøv å presse ned pickupen litt. Det letteste er også å skru et par runder av gangen på begge sider.

Jeg hadde skrudd på gummi-greien og fjær-greiene. Prøvde også å dytte på pickupen, det funket ikke. Uansett så er jeg nå ferdig med å montere på plektbrettet for andre gang. Jaja jeg får i hvertfall litt trening i modding :) Jeg bare lurer på noe: Bør alle pickupene være like høye eller f.eks. Bare at singel coilene er like høye og humbuckeren er litt lavere?

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde skrudd på gummi-greien og fjær-greiene. Prøvde også å dytte på pickupen, det funket ikke. Uansett så er jeg nå ferdig med å montere på plektbrettet for andre gang. Jaja jeg får i hvertfall litt trening i modding :)Jeg bare lurer på noe: Bør alle pickupene være like høye eller f.eks. Bare at singel coilene er like høye og humbuckeren er litt lavere?

Igjen: Bruk ørene! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.