Web Analytics
Jump to content

Skurring i rokit 5 høgtaler når eg skrur på?


 Share

Recommended Posts

Hei, sorry for at eg lager så mangen tråder her.

Eg har hatt mine to rokit 5 høgtalere ei veke no. I dag når eg skulle skru dei på, lagde den til høgre ein høg skurrelyd i ca 2 sekund, mens høgtaleren i seg sjølv bevegde seg frammover og dirra. Dette sjer heile tida, sjølv om eg ikkje har noko kobla i høgtaleren. Det plager meg ikkje egentlig, og det er ikkje noko gat med lyden, men eg lurte på om dette kan vere skadelig for høgtaleren?

Link to comment
Share on other sites

En signalkilde er en hvilken som helst enhet/dings som produserer lyd og kan sende dette ut som et signal tilpasset høyttalernes inngang. Altså f.eks lydkortet ditt, en cd-spiller, pod brettet, en mp3 spiller - altså ting det vil være naturlig å koble til høyttalerne.

Link to comment
Share on other sites

En signalkilde er en hvilken som helst enhet/dings som produserer lyd og kan sende dette ut som et signal tilpasset høyttalernes inngang. Altså f.eks lydkortet ditt, en cd-spiller, pod brettet, en mp3 spiller - altså ting det vil være naturlig å koble til høyttalerne.

Ja, eg har prøvd uten noko som helst kobla til (uten om strøm selfølgelig)...
Link to comment
Share on other sites

Nå spurte jeg egentlig om det motsatte, men jeg regner med du har prøvd det også. (altså med noe tilkoblet.)

Ja, det har eg. Det sjedde sånn plutslig i dag. Nokon idear? Eg har jo ikkje noko problem med det, så lenge det ikkje kan skade høgtaleren.
Link to comment
Share on other sites

Tja- dårlig kontakt i ledningen du bruker er det første jeg tenker på. Det at det "skurrer og bråker" hvis du skrur på høyttalerene uten at du har koblet til en lydkilde er helt normalt. Skadelig eller ikke- det avhenger som Greener har sagt alt etter hvor høyt volumet er skrudd opp. En god vane på en forsterker er å skru ned volumet helt før du skrur på strømmen. Det kan en eller annen gang spare deg for en god del penger.

Det å skru de på uten at du har noe tilkoblet, bør du la være. Hva er egentlig hensikten? Lyd får du jo ikke likevel..

Man skrur gjerne på dingser "motsatt vei", altså setter spenning på bokser så nærme lydgiver som mulig, og jobber seg mot sluttrinn og høyttaler. I ditt tilefelle er vel neppe denne kjeden så lang, men det er et veldig greit prinsipp å ha med seg. Dette er fordi man vil unngå plutselige og sterke lyder i høyttalerene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.