Web Analytics
Jump to content

Kanskje prøve noen effekter snart?


lakris

Recommended Posts

Det høres sikkert snodig ut for noen, men jeg har aldri forholdt meg til andre effekter enn de som evt måtte befinne seg i forsterkeren. Dvs, da jeg startet å spille for ca 25 år siden hadde jeg en Boss Chorus og en Tokai distortion, men det var fordi forsterker ikke hadde noe som helst.

Av og til tenker at jeg kunne hatt en Chorus e.l igjen, kanskje en reverb eller delay, vet ikke...er muligens i søken etter noe som gir noe fyldigere lyd de sjeldne gangene jeg bruker clean, eller ved rolige soloer.

Har sett på noen alternativer fra tc electronics; Dreamscape, Modulator NM1 og SCF Chorus/delay.

Har mer enn nok overdrive og slike ting i Mesaen, så det er det ingen behov for.

Er det noen som kjenner disse tc-electronics pedalene, eller har tips til andre gode alternativer?

Vil helst slippe unna med kun en pedal hvis mulig.

Takker på forhånd for eventuelle tips!

Link to comment
Share on other sites

Se og PRØV electro harmonix hvis du har mulighet til det. Var Boss patriot en gang i tiden, men har blitt frelst av harmonix...

De har alle typer effekter, tror ikke jeg har vert borti en eneste en jeg ikke likte.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil ha alt i et, er jo nesten multieffekt veien å gå, men det er jo helt unødvendig ettersom du bare skal ha et par effekter. Tror nok nesten du må ha tre pedaler; en for hver. Jeg vet ikke om du kan bruke chorusen alene i EHX delaypedalene, men det kan nok noen andre svare på. EHX er kjekt, der har du også Holy Grail reverbene, som er veldig gode. Ellers har du jo nevnt TCE, som jeg kun har gode erfaringer med. Boss-chorusene synes jeg er i overkant drøye, tar helt av noen ganger.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut Line6 M5 - Det er en liten pedal, men den kan gjøre hva som helst (gir deg en voldsom mengde effekter) men begrensningen er selvsagt at du bare får en effekt i gangen - altså du kan ikke kombinere flere effekter.

Link to comment
Share on other sites

Styr unna alt som heter Boss!

For chorus anbefaler jeg Fulltone Choralflange.

For delay anbefaler jeg MXR Carbon Copy eller T-Rex Replica.

For reverb anbefaler jeg EHX Holy Grail.

Tullete ting å si... Boss har mange vell-låtende pedaler, med en så klassisk konstruksjon som gjør at du ikke klarer å ødelegge dem.

Lyden er ikke utfordrende og spennende, men fryktelig safe. Hvis du kjøper en Boss Chorus vet du at du får en chorus pedal med Boss lyden. Det er hauger av artister som kun bruker disse pedalene, og med tweaking låter ting bra...

Link to comment
Share on other sites

Får låne et brett fullt av effekter av en kompis om noen dager, får prøve å finne ut om noe av dette er interessant.

Men for å snu litt på spørsmålet; hvilken effekt/pedal er den siste du ville kvittet deg med hvis vi ser bort fra OD/distortion?

Link to comment
Share on other sites

Selv bruker jeg alltid klang, men mange amper har jo dette innebygget. Hvis ikke ville dette vært den siste jeg kvittet meg med.

Ellers kommer det an på hva slags musikk man spiller også, og bruksområde. Jeg bruker ofte chorus på cleangitar, men ikke når jeg strummer akkorder, bare når jeg spiller akkordene noen strenger av gangen og "klimprespilling". Delay bruker jeg også en del, og siden delay funker bra både på clean og vreng, til både strumming og klimpring, og kan gjøre underverker for en sololyd tror jeg kanskje jeg heller hadde beholdt delay om jeg bare kunne ha én effektpedal, selv om jeg bruker chorus oftere. Delay er imo en pedal som funker til flere ting enn hva en chorus gjør, og jeg hadde antakelig brukt mer delay om jeg ikke hadde chorus tilgjengelig.

Zoom har jo kommet med en snasen multieffekt, G3, som kanskje kunne fungert bra. Den har jo ampsim og slikt også, og det kan man synes hva man vil om, men effektene i den går for å være bra. Det er en liten sak med 3 banker der du kan putte hva du vil av effekter og skru disse av og på. Så lenge du ikke har ampsim i bankene så fungerer den jo som tre stompbokser.

Link to comment
Share on other sites

Når folk spør om de tre første pedalene de bør kjøpe, anbefaler jeg tuner, overdrive og en klangpedal, enten reverb eller delay.

Tuner er obligatorisk om du skal spille sammen med andre, uansett hvor god du er til å stemme etter øret.

Det er få ting som er så irriterende i en livesetting som en gitarist som mellom hver låt må stemme med høyt volum. :)

Klang spriter om tonen på en fin måte, litt diskre bruk av det gjør at det ikke låter så tørt og kantene, tonen får litt mer heng. Kan være veldig fint om det er brukt på en påpasselig måte.

Overdrive pedal kan brukes både til boost og vreng, og en god overdrive pedal kan gjøre underverker. :)

Dette er litt smak og behag kanskje, men det er nok av dem som bruker en tusenlapp på en wahwah-pedal som bare blir liggende å samle støv. Jeg mener disse tre dekker det største spekteret av "nødvendige" effekter. Videre kan en supplere med andre effekter som compressor osv.

Link to comment
Share on other sites

Bortsett fra vreng er delay, chorus og compressor de mest essensielle effektene for meg. Og i den rekkefølgen.

Hvis du er usikker på hva du kommer til å bruke osv er Line6 M5 eller M9 / Den nevnte Zoom G3 veldig greie valg. Da får du fra 1 til 3 samtidige effekter som låter hederlig, som er enkle å bruke, samt at du får utvidet funksjonalitet som tuner, looper og en expression pedal om du ønsker det. Enkle og kompakte enheter, som ikke koster all verden. Det har liten hensikt å kjøpe "boutique" pedaler om du ikke vet hva du leter etter..

Link to comment
Share on other sites

Takker for gode svar!

Jeg spiller i band der musikken er i kategorien rock/classic rock/hardrock, vi er sterkt inspirert av 70-tallet, og forsåvidt også litt 80-tallet for egen del. Jeg bruker sjeldent helt clean, men det kan forekomme. De gangene jeg har tenkt at en effekt av noe slag kunne vært på sin plass er ved soloer, stort sett.

Jeg har en TCE Polytune, ampen min er Mesa Boogie Stiletto Deuce II har veldig gode crunch og distortion-egenskaper, føler ikke at jeg trenger en pedal i tillegg til dette.

Kommer ikke til å kjøpe masse pedaler uten mål og mening, det må gi meg noe lydmessig uten å ødelegge karakteren til instrument og forsterker. Har en slags følelse at det går mot en delay først, får undersøke litt og kanskje prøve å finne en pedal som har delay kombinert med noe annet (?)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.