Web Analytics
Jump to content

NUD ;)


gage1103

Recommended Posts

ny ukulele i dag... Kahuna by Serenada modell SU-20E.

Godlyd,skikkelig bluegrass feel på denne her.

perfekt intonasjon. heltre gran i lokket bubinga i sarg og bunn. Mahogany hals og rosewood gripebrett. et røverkjøp!!!post-11131-0-10721700-1331726688_thumb.jpost-11131-0-74087500-1331726697_thumb.jpost-11131-0-66068700-1331726709_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Ikke vanskelig. En ukulele trives best i en av to tonearter, og er stemt som en gitar, der de to tykkeste strengene mangler, fjerdestrengen er oktavert, og man har en capo i 7. bånd. :)

Det betyr at man stort sett kan tenke "gitargrep" der man ikke trenger å bry seg om de tykkeste strengene. Fine bassganger kan man glemme.

Det som er vanskelig, er at skalaen er veldig liten, så hvis man bruker mye makt når man spiller, så drar man fort de myke strengene, slik at det blir enda surere enn det en ukulele naturlig er.

Link to comment
Share on other sites

en gitarist vil vel kanskje føle seg mest hjemme med en Baryton ukulele til å begynne med. dn er stemt helt likt som de 4 øverste strengene på gitaren dGBE. selv liker jeg ikke de minste sopran ukulelelene men har 2 tenorer og en concert str. sopranen blir litt spinkel for meg..både i lyden og fordi jeg har store hender og de bånda er sååååå små ;)

Link to comment
Share on other sites

stålukuleler er vel heller sjeldne...ukulelebanjo har vel stål.

merker å styre unna er helt klart Jack&Danny ukuleler og Reno.. ellers er jo Kala Makala veldig ålreit...Fender er veldig bra. Kahuna,Martin tanglewood er alle veldig fine men kan være dyre.

Link to comment
Share on other sites

Det er fullt mulig å få en meget rimelig ukulele spillbar, men det er noen faktorer man bør passe på.

På veldig billige ukuleler, er det ikke uvanlig at intoneringen er helt feil. Det vil som regel si at stolen er satt på etter "hyssingmetoden", der man strekker ut en hyssing, krafser litt i lakken , og klasker på stolen på sånn ca. riktig sted. Dette er krise.

Derfor bør man finne en av de ukulelene der de har truffet. Ta med en stålinjal og sjekk.

Videre må du være forberedt på å justere strengehøyden. Derfor må halsen være korrekt satt opp på kroppen, hvis ikke sliter du voldsomt. Sjekk hvordan halsen sitter sidelengs, og viktigere, at den flukter riktig med kroppen.

Dette er mye mer viktig på en ukulele enn en gitar, fordi:

Skalaen på en ukulele er myyye kortere enn på en gitar. Derfor blir det slik at med litt strengehøyde, selv om du presser ned dette lett som bare fett, så bender du strengen, ikke sideveis, men nedover, og ukulelen er sur. Særlig i de første båndene der man spiller mest. Dette er noe man nesten ikke merker på en gitar, men som gir kjempestore utslag på en ukulele på grunn av den korte skalaen.

Sørger du får at halsen og broen sitter riktig på en ukulele til 199 kroner, og så filer ned sadel og bro, gir båndene en overhøvling, så kan du ha mye moro med den uten at den koster all verden. Mange vil kanskje sette stor pris på at den ikke har "verdens største lyd".

Kjøp gjerne en ukulele med tynn lakk. Det er større lyd i de enn i ukuleler som er dyppet i lakkspannet.

Når det gjelder merker, er det stort sett bare lurium ute og går. De fleste ukuleler er kinaprodusert, og en del ukuleler er utrolig overpriset. Det er etter min mening relativt lite samsvar mellom kvalitet og pris. Jeg har spilt på katastrofer til en tusenlapp, og helt kurante greier til 250 kroner.

Sum- vær forberedt på å prøve mer enn en, sjekk det jeg har nevnt, du bør være klar for å file litt selv, og så kan du få en kurant ukulele for noen hundringser. Skal du ha en kvalitetsukulele, må du regne med å spytte i minst 1500 kroner. Da får du et instrument med ganske så gode og korrekte overtoner, og den litt honningsøte og nydelige lyden fra en skikkelig ukulele trer fram

Kommer du over ukuleler av merket "Hora" (f9s) til en god pris, så er de laget i Ungarn, og er av god kvalitet i forhold til prisen.

Til sist- man kjøper ikke en barytonukulele hvis man skal ha en ukulele. Sopran- eller konsert er det som gjelder. En barytonukulele, sånn alene, er og blir stort sett en elendig nylonstrengs gitar.

Link to comment
Share on other sites

Skikkelig fin ukulele, gratulerer!

Ukulele er kåret til verdens enkleste instrument å spille, også er det veldig gøy! Verdt å investere i en litt god en med en gang.

Med C-stemminga er det som å sette en capo i femte på de fire nedeste strengene på gitaren.

Edited by Stibanez
Link to comment
Share on other sites

Her i Europa stemmer vi ukulelen en tone over det de pleier i USA. Jeg ser på det som en stor fordel, rett og slett fordi det blir enklere å spille rent, strengene blir litt strammere, og det er mindre fare for at man drar strengene ut av posisjon. For meg er dette å "slappe av" såpass at man ikke drar i strengene et problem, men det er mulig de som liker stemmingen i C-osv. er flinkere enn meg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.