Web Analytics
Jump to content

NUD ;)


gage1103
 Share

Recommended Posts

ny ukulele i dag... Kahuna by Serenada modell SU-20E.

Godlyd,skikkelig bluegrass feel på denne her.

perfekt intonasjon. heltre gran i lokket bubinga i sarg og bunn. Mahogany hals og rosewood gripebrett. et røverkjøp!!!post-11131-0-10721700-1331726688_thumb.jpost-11131-0-74087500-1331726697_thumb.jpost-11131-0-66068700-1331726709_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Ikke vanskelig. En ukulele trives best i en av to tonearter, og er stemt som en gitar, der de to tykkeste strengene mangler, fjerdestrengen er oktavert, og man har en capo i 7. bånd. :)

Det betyr at man stort sett kan tenke "gitargrep" der man ikke trenger å bry seg om de tykkeste strengene. Fine bassganger kan man glemme.

Det som er vanskelig, er at skalaen er veldig liten, så hvis man bruker mye makt når man spiller, så drar man fort de myke strengene, slik at det blir enda surere enn det en ukulele naturlig er.

Link to comment
Share on other sites

en gitarist vil vel kanskje føle seg mest hjemme med en Baryton ukulele til å begynne med. dn er stemt helt likt som de 4 øverste strengene på gitaren dGBE. selv liker jeg ikke de minste sopran ukulelelene men har 2 tenorer og en concert str. sopranen blir litt spinkel for meg..både i lyden og fordi jeg har store hender og de bånda er sååååå små ;)

Link to comment
Share on other sites

stålukuleler er vel heller sjeldne...ukulelebanjo har vel stål.

merker å styre unna er helt klart Jack&Danny ukuleler og Reno.. ellers er jo Kala Makala veldig ålreit...Fender er veldig bra. Kahuna,Martin tanglewood er alle veldig fine men kan være dyre.

Link to comment
Share on other sites

Det er fullt mulig å få en meget rimelig ukulele spillbar, men det er noen faktorer man bør passe på.

På veldig billige ukuleler, er det ikke uvanlig at intoneringen er helt feil. Det vil som regel si at stolen er satt på etter "hyssingmetoden", der man strekker ut en hyssing, krafser litt i lakken , og klasker på stolen på sånn ca. riktig sted. Dette er krise.

Derfor bør man finne en av de ukulelene der de har truffet. Ta med en stålinjal og sjekk.

Videre må du være forberedt på å justere strengehøyden. Derfor må halsen være korrekt satt opp på kroppen, hvis ikke sliter du voldsomt. Sjekk hvordan halsen sitter sidelengs, og viktigere, at den flukter riktig med kroppen.

Dette er mye mer viktig på en ukulele enn en gitar, fordi:

Skalaen på en ukulele er myyye kortere enn på en gitar. Derfor blir det slik at med litt strengehøyde, selv om du presser ned dette lett som bare fett, så bender du strengen, ikke sideveis, men nedover, og ukulelen er sur. Særlig i de første båndene der man spiller mest. Dette er noe man nesten ikke merker på en gitar, men som gir kjempestore utslag på en ukulele på grunn av den korte skalaen.

Sørger du får at halsen og broen sitter riktig på en ukulele til 199 kroner, og så filer ned sadel og bro, gir båndene en overhøvling, så kan du ha mye moro med den uten at den koster all verden. Mange vil kanskje sette stor pris på at den ikke har "verdens største lyd".

Kjøp gjerne en ukulele med tynn lakk. Det er større lyd i de enn i ukuleler som er dyppet i lakkspannet.

Når det gjelder merker, er det stort sett bare lurium ute og går. De fleste ukuleler er kinaprodusert, og en del ukuleler er utrolig overpriset. Det er etter min mening relativt lite samsvar mellom kvalitet og pris. Jeg har spilt på katastrofer til en tusenlapp, og helt kurante greier til 250 kroner.

Sum- vær forberedt på å prøve mer enn en, sjekk det jeg har nevnt, du bør være klar for å file litt selv, og så kan du få en kurant ukulele for noen hundringser. Skal du ha en kvalitetsukulele, må du regne med å spytte i minst 1500 kroner. Da får du et instrument med ganske så gode og korrekte overtoner, og den litt honningsøte og nydelige lyden fra en skikkelig ukulele trer fram

Kommer du over ukuleler av merket "Hora" (f9s) til en god pris, så er de laget i Ungarn, og er av god kvalitet i forhold til prisen.

Til sist- man kjøper ikke en barytonukulele hvis man skal ha en ukulele. Sopran- eller konsert er det som gjelder. En barytonukulele, sånn alene, er og blir stort sett en elendig nylonstrengs gitar.

Link to comment
Share on other sites

Skikkelig fin ukulele, gratulerer!

Ukulele er kåret til verdens enkleste instrument å spille, også er det veldig gøy! Verdt å investere i en litt god en med en gang.

Med C-stemminga er det som å sette en capo i femte på de fire nedeste strengene på gitaren.

Edited by Stibanez
Link to comment
Share on other sites

Her i Europa stemmer vi ukulelen en tone over det de pleier i USA. Jeg ser på det som en stor fordel, rett og slett fordi det blir enklere å spille rent, strengene blir litt strammere, og det er mindre fare for at man drar strengene ut av posisjon. For meg er dette å "slappe av" såpass at man ikke drar i strengene et problem, men det er mulig de som liker stemmingen i C-osv. er flinkere enn meg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.