Web Analytics
Jump to content

Ny drakt på eksisterende innspillinger.


Audun

Recommended Posts

Det er dessverre alt for sjelden jeg får inspirasjon og tid til å lage nye ting, men jeg synes ofte det er kos og interessant å pusse og flikke litt på de innspillingene jeg allerede er "ferdig" med. :)

Final Dance har fått en liten makeover med litt jobbing på trommelyd, gitarlyd, basslyd og miks generelt:

http://soundcloud.com/auduneggen/final-dance-remix-110312/s-mH7gX

Relaxed (Build Up) har fått lagt på orgel på "del 2", samt pusset litt trommelyd og basslyd, samt generell miks:

http://soundcloud.com/auduneggen/relaxed-build-up-110312/s-HwHjb

Si gjerne hva dere synes om lyd og miks. Har ikke fått hørt gjennom dette ordentlig på så mange lydkilder ennå, så det kan være jeg er helt på bærtur.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tilbakemeldinger begge to. @davidsen: hva har du hørt lyden gjennom? Hos meg virker det som om bassen egentlig er på grensa i nedre frekvenser, så det hadde vært interessant å vite.

Å få en innspilling til å høres bra ut gjennom alle tenkelige lydkilder er neiggu ikke lett, men det går an å prøve! ;)

Link to comment
Share on other sites

Hørt gjennom ja :) Spesielt på relaxed var bassen puslete. Jeg har Bose Companion 3 PC-høyttalere, så her kan jeg spille med ganske høyt trøkk før det spraker. Bare for å være sikker på at det ikke var noe galt med innstillingene på suben min, så spilte jeg av Happiest days of our lives med Pink Floyd, og der satt bassen som en kule (skulle jo bare mangle).

Og når jeg sa spinkel, så mente jeg ikke nødvendigvis at den mangla noe i bunn, mente det heller mer at bassen er for lite fremtredende. Med å bruke Happiest days of our lives som referanse, så dirrer subben når jeg spiller den, det skjer ikke med Relaxed. :)

edit : Bare så det er sagt, så er jeg overhodet ingen autoritet på dette området, jeg bare prøver å formidle det jeg hører. :)

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Betvilte ikke at du hadde hørt gjennom, davidsen. ;) Men du svarer jo på spørsmålet om hva du har hørt det gjennom. Forskjellige høytaler- konfigurasjoner spiller jo veldig forskjellig, og det er spesielt vanskelig i bassområdet. Det avhenger veldig av hvor evt. delefiltre deler, hvilke frekvenser som evt. utheves osv. Det er vel bla.a. her en profesjonell mastring kan hjelpe på f.eks. Skal prøve å forske litt mer på akkurat den der når jeg får tid. Takk igjen. :)

Link to comment
Share on other sites

Dette låter jo helt knall. Hørte bare første sporet. Er det ekte trommer? I hvert fall heeelt konge trommelyd som passer sjangeren perfekt!

Takk for det. Ikke ekte trommer, nei. EZ Drummer på den første. Addictive Drums på den andre.

En annen ting: Komprimerer Soundcloud mer enn de har gjort før ved opplasting?

Link to comment
Share on other sites

Final Dance:

Jeg har kost meg med den forrige miksen, og for å være helt ærlig, er den totalt sett mye bedre. Nå har ikke jeg verdens beste lytt, eller verdens beste ører, eller peiling. men slik jeg ser det, har det her skjedd en del ting.

- Det er "hull" i lydbildet i midten. Senter er tomt, det er for mye "stereo".

- Jeg har bare en en ynkel sub som runder av ved bare 17 Hz, men her sliter bassen. For meg virker det som om den sloss om plassen med noe annet. Det er ikke kompressorpumping, men noe annet som spiser av energien til bassgitaren. Etter det jeg ha skjønne, er det ikke basstromma, heller.

- Vokalen er ikke på langt nær så "i trynet" som før. La gå at du nok er en bedre gitarist enn vokalist, men vokalen blir her hengende med for lavt volum i lydbildet, uten kontakt med resten. Du synger og spiller såpass bra at hva som er "best" ikke teller, slik jeg ser det. Vokalen er for svak, og det er noe rart med hele midtregistret.

Det er nesten så jeg får lyst til å sjekke om jeg har fasefeil på oppsettet mitt.

Musikkmessig sett hører jeg godt at du har jobbet med miksen og opptaket. Fetere koring osv. Nå føler jeg at jeg har vært veldig negativ, og samtidig ærlig, og så regner jeg med at du tåler det, i og med at du er så dyktig som du er. Men slik jeg hører dette, så har du ikke vært helt heldig her.

På en måte så låter dette mindre "demo" enn forrige versjon, men det er også en miks som er mer feil.

Det hadde vært morsomt om du hadde gjort disse sporene tilgjengelige for de av oss som har mikset før, og som kanskje innbiller oss at vi kan forbedre. Vil du det, så stiller jeg FTP med rå båndbredde til disposisjon til de som melder seg. Opp til deg.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tilbakemelding, Castor. Det som krangler med bassen kan fort være basstromma. Ellers er panorering av spor ikke rørt fra forrige miks, men jeg opplever litt av det samme. Må nok sette meg ned med det igjen.

Link to comment
Share on other sites

Det aner jeg ikke.. Jeg mener det blir ganske lik kvalitet på soundcloud, men hva vet vel jeg.. Hvilke effekter har du lagt på trommene dine? Det høres jo helt hinsides ut!

Det er ikke lagt på noen effekter annet enn klang og gate på skarpen, men jeg har skrudd en del EQ.

Link to comment
Share on other sites

Det å lage en miks som låter flott på "alt" er noe jeg på langt nær makter, i hverfall.. Men nå har ting ramlet godt på plass, synes jeg. På mitt ringe anlegg låter dette fortsatt litt for mye "stereo, altså det er litt for lite lyd samlet i midten, men mye av det jeg survet over i forrige post er borte. Bassen pumper ikke, og den merkelige "faseeffekten" er borte. En stor forbedring! Nå er vi nede på "synsing-nivå", og da er det da ikke noe å bry seg om.

Jeg har lyttet med de billige monitorene mine, og også med mine beskjedne Sennheiser HD 595, og noen få syllabler er spisse. som for eksempel fra 2.58 og litt utover Det gjelder både en og annen s, og noen t-er. Må jo finne noe å pirke på.. :) Jeg hadde dette problemet selv en gang i tiden, og fikk fikset det med en d-esser. Husker ikke hva jeg brukte.

Dette er en kjempelåt, Audun! skulle ønske jeg kunne lage noe slikt. Veldig bra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.