Web Analytics
Jump to content

Feil ved intonering tuning av gitar


Angel_
 Share

Recommended Posts

Hei folkens :)

Jeg har et lite prob jeg håper å finne ut av, når jeg har intonert og tunet min gitar (ibanez gsa60) så ser jeg at når jeg spiller toner nedover halsen så er ikke tonene "reine" alså en F er en F men en anelse for høy, og denne "ute av tune" øker til lenger ned på halsen jeg kommer :o??

har prøv å sette tunern til fra 444hz til 439 (POD farm) vet ikke om dette har innvirkning på tuner men virker som det blir bedre, hører dette som litt sur ustemt når jeg spiller opp mot annen musikk.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det stemmer på løs streng og 12. bånd, er jo gitaren intonert så godt det lar seg gjøre skulle jeg tro.

Men man må jo gjerne intonere på et annet bånd enn 12, hvis det passer bedre å være ren et annet sted....

--Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Kan være småklabb med nøtta.

Kan da muligens være verdt et forsøk å intonere med å bruke et av de første bånda istedet for nullte...

(dvs f.eks ren F på første og ren E på tolvte bånd. (på en 6 strengers gitar som er stemt i standard E tuning))

Link to comment
Share on other sites

ja jeg har prøv med div pres på div frett, men kommer ikke helt i mål nei, lurer lit tpå om det kan hjelpe å juster trustroden litt så halsen blir litt "flatere" ? da vil jo halsen i teorien bli noen mm lenger, er ikke mye det står i liksom :) 10 000 i en ny hals på en slik gitar va vel litt bortkastet :)

Link to comment
Share on other sites

Dette kan du kansje løse med å file til et bånd 0. Dvs, få tak i litt båndmateriale og fil denne, skyv denne inntil sadelen slik at strengene forlater sadel ca 0,5mm nærmere stol.

Du kan søke på nettet etter bånd 0, vet flere selger slike. Og det er bare å skyve på plass.

Dette blir noe av det samme som "buzz feiten" systemet.

Men dette forutsetter at du faktisk kan intonere, hals er riktig justert osv.

Link to comment
Share on other sites

At den er litt småsur på andre bånd enn åpen og 12. kalles at du har en gitar, som er et surt instrument i utgangspunktet. Irriterer dette deg kan du jo prøve å legge en 10000 kroner i en hals med true temperament (som vistnok skal være mye bedre intonert over hele halsen)

http://www.truetempe.../site/index.php

Det er på ingen måte nødvendig å ha true temperament.

Jeg synes det høres ut som en dårlig bygd hals.

Det er jo en slik "billiggitar" du har. Så det er egentlig ingen overraskelse at det eksisterer feil på den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.