Web Analytics
Jump to content

Gitarbasert musikk


vai123vai

Recommended Posts

Syns det var et godt spørsmål jeg.

Det er artig å merke seg at flesteparten av de som spiller rockeinstrument (gitar, bass og trommer) gjerne hører mest på de som spiller innenfor sin egen sjanger. Dette kan føre til at rock bare blir påvirket av seg selv, og kan være hemmende for rockens utvikling. Sånn er det ihvertfall i stor grad innenfor metall. De fleste metallfolk hører stort sett på metal, og det fører kanskje til musikalsk stagnasjon.

Musikalsk inspirasjon kan en hente fra hvorsomhelst, ikke bare fra andre musikere på eget instrument.

Link to comment
Share on other sites

Selv hører jeg på absolutt alt. og da mener jeg ALT. Mozarts Requiem, George Benson, Dragonforce og Maiden. Ernte grenser.. Tror ikke jeg tar noe skade av å høre på mye forskjellig, men de fleste holder seg vel til en sjanger.

Link to comment
Share on other sites

Hahaha :P

Poenget er vel at gitarister, til forskjell fra mange andre typer musikere, i overveldende grad hører på gitarmusikk. Igrunnen så er kanskje dette ikke så rart, iogmed at brorparten av de populærkulturelle musikksjangrene i dag har gitar med som et viktig instrument.

Link to comment
Share on other sites

Jeg som gitarist hører mye på gitarbasert musikk nettop fordi jeg spiller gitar selv og synes det er inspirerende å høre kossen folk som satriani og vai klarer å presse de sykeste lyder ut av instrumentet sitt. Når jeg hører på sann musikk får jeg med en gang lyst til å spille gitar og øve på nettop den typen musikk.

Men det er jo ikke den eneste musikken jeg hører på! hører på alt mulig annet også.

Link to comment
Share on other sites

Selv hører jeg på absolutt alt. og da mener jeg ALT. Mozarts Requiem, George Benson, Dragonforce og Maiden. Ernte grenser.. Tror ikke jeg tar noe skade av å høre på mye forskjellig, men de fleste holder seg vel til en sjanger.

Alle har hørt Mozarts Requiem...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.