Web Analytics
Jump to content

Isolasjonskasse for kabinettet ditt. Genialt for hjemmeopptak!


Recommended Posts

Har du sure naboer, gretten kone eller en kjæreste som ikke får med seg hva de sier på hotell cæsar?

Da har vi mest sannsynlig løsningen her.

Jeg kom over denne videoen på youtube nå nettopp, og tenker at dette må være helt genialt!

Jeg har hørt snakk om dette konseptet tidligere, men aldri sett hvordan det funker.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes slike ferdige kasser ferdig bygd også. Med en høyttaler og innebygd mik. De kassene er mye mindre - ikke større enn et lite 1x12 kab. Lenge siden jeg så det, og mener å huske at de var rimelig dyre, men de finnes sikkert fortsatt.

Link to comment
Share on other sites

Visste ikke at George var en såpass handy type... Hyggelig er han hvertfall (FGC 2010) :)

Kjenner du denne karen altså?

Audun:

Jeg rekner med kostprisen på ei hjemmelaget kasse er betraktlig mindre pluss at man får dratt nytte av et kabinett man er kjent med. Det eneste jeg kan se for meg koste litt penger er skumplatene.

Link to comment
Share on other sites

Audun:

Jeg rekner med kostprisen på ei hjemmelaget kasse er betraktlig mindre pluss at man får dratt nytte av et kabinett man er kjent med. Det eneste jeg kan se for meg koste litt penger er skumplatene.

Helt sikkert, men størrelsen på den kassa der var vel ikke direkte letthåndterlig! :P

Link to comment
Share on other sites

Tar jeg ikke feil, er det et slikt kabinett til salgs på forumet for tiden.

Dette er jo i og for seg ikke noe nytt, slike ting står gjerne bak "sponsortårnene" rundt om kring på diverse scener.

Han har jo kostet på seg plass til 2x12. Det er strengt tatt ikke nødvendig.

Link to comment
Share on other sites

Den var stor. Ingen tvil om det, men om man har litt plass til overs så er det jo ikke direkte noe problem.

Jeg ser for meg at det må være mulig å lage åpning fra siden, legge ei bordplate oppå som er dobbelt så lang som kassa, for så å bruke det som skrivepult... :D

Link to comment
Share on other sites

Samme her. Er mer opptatt av hvordan jeg skal unngå at dekslene på taklampene ikke skal ramle ned, enn å få vekk lyd. Men ser jo at dette kan være noe for de som lever i den villfarelse av at godlyd kun kan lages av 100 rørwatt.

Patentet er jo i og for seg velpøvd, og greit, og man får veldig god kontroll over opptakssituasjonen. Bare det at man bruker lang tid på å plassere mikken i "sweetspot" i en slik kasse er jo nesten god nok grunn til å lagen den, nesten uansett størrelse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ganske enig angående det du sier om 100 rørwatt.

Selv har jeg en doning på 180 rørwatt, og kunne tenkt meg noe en plass mellom 30 og 50.

Jeg sier ikke at det ikke er dritkult å spille på 180 watt - men det er noe eget med amper fra 50 og nedover!

Link to comment
Share on other sites

Har selv en sånn Axetrak som jeg kjøpte av en kar på forumet her. Bor i leilighet, og Axetrak'en er løsningen når jeg vil ha forsterkerne inn i signalveien. (1) den er bitteliten, og (2) den demper lyden kjempebra - to viktige kriterier i leilighet!.

Det er selvsagt ikke mye rom-akustikk å snakke om inni en sånn liten sak, men akkurat som Ingrid Espelid drysser på "ein liiiiten persillekvast" så kan man legge på litt romklang på slutten.

Før jeg kjøpte Axetrak'en bygget jeg meg en lav-watt Firefly forsterker som jeg trodde skulle være veien til Nirvana i leilighet, men den ble også i overkant høyrøstet.

Link to comment
Share on other sites

Både ja og nei!

For å gjøre gode opptak av elgitar og forsterker får man bare halve moroa her!

Her er alt dempet ned til minste detalj.

Jeg er så heldig å ha et meget oppegående lydstudio på jobben, og opptaksrommet gjør veldig mye!

Skal man virkelig få god gitarlyd må man ta opp gitaren med flere mikrofoner og flere spor.

Vi har mange ganger brukt både dynamisk og kondensator tett på elementene. med det som gir prikken over i-en er en "kondis" midt i opptaksrommet, og dermed mikse sammen disse sporene. Dette gjør mest utslag på crunch og full vreng og har liten virkning på clean.

Jeg ville mye heller gått for Guitar Rig i et tilfelle der man må ta hensyn til naboer.

:D Dette kunne jo også vært en fin løsning på en liten scene for å dempe lyden fra gitarampen hvis man ønsker alt gjennom PA. Men på en liten scene vil det vel da ikke bli plass til trommene ;) Da blir det et kompromiss ed trommemaskin :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.