Web Analytics
Jump to content

Første giggen!


Tell
 Share

Recommended Posts

Tjobing folket

Det er jo en haug av mennesker her som har kortere eller lengre erfaring med å spille live, så jeg har et spørsmål, som gjerne kan ha mange svar.

Jeg skal spelle min første gig den 26. mars, hva er det viktig å tenke på? (Det er på et personlig plan, ikke at bandet skal klare å spille i takt og slikt jeg er ute etter)

Link to comment
Share on other sites

Det viktigste, synes jeg, er at du kan sangene så godt at de sitter i fingra. Da kan du slå deg løs på scenen. Det må se ut som du har det gøy, ikke at du strever. Hvis du spiller noe feil, ikke skjær grimaser og stopp. Da blir det enda tydeligere. Oppfør deg naturlig, og gjør det du syns er kult til musikken.

Hvis du har vært på konserter selv vet du vel sånn cirka hva som er kult og ikke. Ikke stå stille, i alle fall. Det er kjedelig å se på ;)

Kort oppsummert: kos deg og ha det moro.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du spiller noe feil, ikke skjær grimaser og stopp.

Kort oppsummert: kos deg og ha det moro.

Veldig enig, det er ikke krise om du spiller noe feil, bruk det å gjør noe arti/kult ut av det.. om det så skulle ryke en streng så gjelder det samme.

bare kos deg å hygg deg med musikken, det teller mer en alt annet :)

Link to comment
Share on other sites

Må si meg veldig enig med Knewt her.

En annen viktig ting er hva du gjør med nervøsiteten før du skal på.

Jeg har hatt ca. 2 spillinger i måneden i noen år nå, men har fremdeles den

lille nervøsiteten før jeg skal på.

Den har jeg lært meg å gjøre om til nå positivt. Tenk på at nervøsiteten skal "fuele" deg på

scenen. Funker knall for meg! :)

Knewt er inne på dette med at det hender seg man spiller feil. Det gjelder også

vis noen andre i bandet fucker det opp litt. Da er det viktig å bare gunne på å late som ingenting! :)

Også har du jo det opplagte som å sjekke at batterier, strenger og sånt er i orden før spilling.

Men det viktigste av alt: Have fun! :)

Link to comment
Share on other sites

Ikke drikk for mye øl før du er ferdig med å spille. Mange tror de fortsatt spiller knallbra selv om de er fulle. Dette er sjeldent tilfelle. Jeg trodde også jeg spilte bra i fylla, helt til jeg hørte opptak av en fuktig konsert i ettertid...

Ellers er det som de andre sier; kan sangene så godt at du ikke er usikker på noe som helst, og ikke bli satt ut av småfeil. Så lenge du ikke spiller en hel skala i feil toneart så er det sjelden noen legger spesielt merke til det. Har selv hatt en del spillejobber de siste årene, og det har vel ennå ikke gått 100% feilfritt, men det er likevel aldri noen i publikum som tenker noe særlig over det, bortsett fra de gangene jeg har startet låter i feil toneart, men da er det bare å stoppe, flire av det, og starte på nytt :)

Link to comment
Share on other sites

Hadde min første gig i 1978!

Den gang var også jeg dritnervøs, men ble fortalt av de de eldre drevne musikerne at man skal ha litt sommerfugker i maven.

Sommerfuglene og nervøsiteten SKAL være der! Det er da du blir skjerpa!

Når du kanskje etterhvert gjør dette seks kvelder i uka forsvinner den følelsen. Men da er faren for å bli uinspirert absolutt tilstede! Se på det som en veldig positiv følelse, det du har nå :)

Og for all del: Lykke til :) Det kommer til å bli skikkelig moro :)

Link to comment
Share on other sites

Det er skrevet mye bra her allerede. Men et par ting til...

Husk at du spiller for et publikum. Ikke overse dem. Kommuniser med dem. Opprett øyekontakt, nikk, smil, kommentér, osv etc..... <_<

Litt sommerfugler er bra, for det utløser skjerpings. Men pass på så du ikke stivner. Slipp ned skuldra, husk at det ikke står om livet, det er bare leik og moro i et kosmopolitisk perpektiv... :D

Go cat... :P

Link to comment
Share on other sites

Se opp fra gitarhalsen, ha øyekontakt med publikum og bandkompiser, smil. Ha med backup på strenger og kabler. Hold alkoholinntaket under kontroll. Beveg deg i takt med musikken, ikke stå der som en saltstøtte.

Edited by Brötthäst
Link to comment
Share on other sites

Tja. Skal vi se.

- Ikke heng deg opp i at alt ikke fungerer teknisk. Publikum driter i at en eller annen detalj ikke er helt slik du vil ha det. Gjør det beste ut av det, og ta det som en utfordring.

- Forbered deg godt. Ha alt, og da mener jeg alt, i orden. Gå gjennom utstyret ditt, skift batterier, sørg for at plektret er der det skal være, og at du har noe i reserve, at kabler virker osvosv. Ha alt på plass, slik at du slipper å bruke tid på å "bare fikse et par detaljer" før du skal spille. Tro meg, hodet blir fullt nok som det er.

- Vask hendene og tørk de godt før du skal spille. Ikke noe er så ekkelt og hemmende som plutselig å stå der med seige hender, møkkete og gode etter å ha bært utstyr og stresset. Ta med en vaskeklut og en flaske kaldt vann.

- Ikke heng det for mye opp i at andre gjør feil. Tenk på dine egne prestasjoner, og ikke bli sur på andre som kanskje ikke får det til. De blir ikke flinkere av at du er sur og kjefter. Tvert i mot. De gjør trolig så godt de kan de også.

Det er vel noe av det som ikke er nevnt allerede. Husk å kose deg og se på publikum!

Link to comment
Share on other sites

Jeg kødder ikke. For mange lever etter "close enough for rock n roll"-stemming.

Da forstår jeg innlegget xD For jeg har ikke vært borti det før (kanskje fordi jeg strengt tatt bare har sittet og nerdet gitar på gutterommet)

Til alle andre, takker så meget.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.