Web Analytics
Jump to content

Nashville Custom Shop vs Memphis Custom Shop


johs
 Share

Recommended Posts

god kveld, godtfolk!

vet jo godt at nashville fabrikken til gibson lager historic serien og noen es-er og at memphis fabrikken lager de fleste es-ene pluss hvite LPC. Men er det noen forskjell i kvalitet og på hvordan de bygger gitarene. Har hørt noen steder at memphis custom shopens es-er bare får en kasse med cs logo på i tillegg til et coa for markedsføringens del. Stemmer dette? Noen som kan noe om dette? :)

Link to comment
Share on other sites

Who cares? Gibson har gått tom for rosewood........

http://www2.gibson.c...-Tonewoods.aspx

Ka i helvete er det de driver med der borte?

Har vært mye rart fra dem den siste tiden ja..

følger de på facebook å de "prototyp" designene de kommer med er jo helt på jordet..

Nei begynner nesten å tro at man får langt bedre gitarer til omtrent samme pris om man går litt unna de aller største å mer innpå små bedrifter som lager "custom" gitarer..

Link to comment
Share on other sites

Det går rykter og mumles rundt om i gitarkretser at Gibson ikke er de eneste som er nødt til å tenke alternativt når det gjelder rosentre og gripebrett. Det er muligens bare et spørsmål om tid....

Link to comment
Share on other sites

Det hadde vært morro med litt info om forskjellene på Custom Shop'ene til Gibson.

Så vidt jeg husker ble alle Memphis gitarene oppgradert til Custom Shop?

Det betyr vel at alle ES'er fra Gibson da ble Custom Shop?

Litt gitarkonservativ som jeg er, så regner jeg fortsatt ES'er fra Nashville CS som "ekte" CS.

De ligger også en god del over de som er produsert i Memphis i pris.

Link to comment
Share on other sites

god kveld, godtfolk!

vet jo godt at nashville fabrikken til gibson lager historic serien og noen es-er og at memphis fabrikken lager de fleste es-ene pluss hvite LPC. Men er det noen forskjell i kvalitet og på hvordan de bygger gitarene. Har hørt noen steder at memphis custom shopens es-er bare får en kasse med cs logo på i tillegg til et coa for markedsføringens del. Stemmer dette? Noen som kan noe om dette? :)

Har retta på flere folk før om akkurat dette. Jeg var i høst på omvisning på Gibson Fabrikken i Memphis, og det var ærlig talt en gitarfanatikers våte drøm. Var en 45 minutter lang het økt for min del. Det er svært mye som gjøres for hånd på denne fabrikken, blant annet liming av binding, håndpussing av archtops, tilpassing og fin-slotting av hals, lakkering, og mye annet. Var ikke MYE CNC å se, for å si det slik, men bare litt på noen modeller.

Men det er en digresjon. Saken er den at Memphis-fabrikken lager alle ES- og CS- gitarer, altså hollowbodys, som ES-335, 339, 355, osv. samt CS-356, 359. Basically alt av hollow-gitarer. Det eneste de lager av solidbodys er doubleneck gitarer. Både custom-shop signaturutgaver og vanlige doublenecks. Altså, IKKE Les Paul Customs. Dette tar Nashville-fabrikken seg av.

Gunnarpåmo :

Kvaliteten på det ferdige produktet kan diskuteres, men nå har det seg slik at Memphis fabrikkens største produksjon går på laminatgitarer. Det er det de selger mest av. (ifølge guide på memphisfabrikken).

Jeg ville ikke hatt noen skrupler med å kjøpe en gitar fra memphisfabrikken.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

Jeg har heller ingen problemer med å kjøpe en gitar fra Memphis fabrikken,

men syns det er merkelig at alle standard USA produserte ES'er plutselig er borte,

og at alle ES-modeller nå har blitt Custom Shop modeller.

Det tror jeg "vanner" ut Custom Shop begrepet enda mer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.