Web Analytics
Jump to content

Hjelp til pickup valg


Thammarat
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen!

Jeg er en rimelig nybegynner på gitar, men har jo mine meninger og hva jeg ønsker av lyd ut utstyret :-) Det jeg har av elektriske gitarer er en Ibanez med HSS pickup konfigurering og en Fender Strat 50's med SSS. Nå er det slik at jeg har noen favoritt gitarister samt lyd som jeg hadde ønsket å nærme meg mhp lyd i allefall :-) Selv om man må ut med noen kroner så er det verd det synes jeg p.g.a motivasjon til å øve. Liker jeg ikke lyden så er det vanskelig å bruke nok tid til øving.

Så til saken:

En gitarist jeg liker og som definitivt vet å finne godlydene er Vinai Trinateepakdee (fint om noen kunne høre litt rundt han). Han bruker en HSH pickup konfigurasjon, men det jeg lurer på er hva jeg kan gjøre for å nærme meg lyden hans. Jeg er egentlig ute etter pickup'er som passer best til fusion type lyder. Jeg håper å muligens kjøpe meg et Eleven Rack evt. en Axe FX. blir for mye forskning for meg å bruke pedalkombo og jeg har egentlig ikke bruk for en evt. rørforsterker da jeg bare spiller hjemme. Har en GT-10 nå, men klarer ikke å komme fram til ønskelig lyd på den.

Har bestemt meg for Seymour Duncen pickup'er men det store spørsmålet er hvilke?

Noen som kan hjelpe meg?

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Det er jo mye du må ha av gear hvis det skal høres helt likt ut. Blandet med litt teknikk på samme nivå osv osv.

Men nå har ikke jeg hørt noe særlig på han Vinai. Men fant noe greier.

Sjekk det ut. Tror han bruker noe fra brunetti.

Har ikke altfor mye peiling på pickups. Bruker kun emg og SD pickups. Mye til metal.

Men Vil ikke anbefale noe siden jeg ikke vet hvilke pickups som er noe i nærheten av han duden.

Han bruker visst en bacchus custom gitar.

Link to comment
Share on other sites

Ja det er akkurat det, Bacchus'en har jo ikke noe SD tekst på pickup'ene. Er kanskje noen av SD sine som ikke har det?

Her er et konkret eksempel på dette. Ville vært glad visst noen klarte å identifisere akkurarat disse pickup'ene:

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg fant det ut. Han bruker SD alternative 8.

http://www.seymourdu...lternative_8_s/

Aner ikke hvilken singlecoil han bruker i midten:/

Ok, da er jeg litt mer i riktig retning. Jeg tror jeg har vært borti at han også bruker SD SH-2 Jazz eller noe sånt. Forresten er det noen her som har en slik pickup installert? Når det gjelder forsterkere, så bruker han visst Brunetti (dyre saker...) og Koch. Lurer litt på hvordan disse er med tanke på bruk til fusion jazz / rock? Uansett, takk for info så langt Nielsemann92! :-)

Edited by Thammarat
Link to comment
Share on other sites

Ja jeg har det i bridgen på min ibanez artcore ett eller annet. Ikke de gode gamle artcoregitarene.

Det funker bra. :) Altså SD alternativ 8. Ikke veldig skarp lyd. Men det kommer vel av en blanding av at gitaren er semi Hollow. Og halsen vil jeg tro.

Noe mer veit jeg ikke.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.