Web Analytics
Jump to content

Pusse ned blanke gitarer?


o2903
 Share

Recommended Posts

Synes av en eller annen grunn at mange gitarer er finere med matt lakk enn klar. Usikker på om dette er et tema som har vært diskutert her før, men her er hvertfall spørsmålet; Er det mulig/en stor sak/vanskelig å pusse bort klarlakken på en gitar? Er dette noe man lar fagfolk gjøre, er det noe man gjør selv, eller er det i det hele tatt noe man gjør? Spørsmålet gjelder vel både kasse og elektrisk..

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan i utgangspunktet ikke se noen som helst grunn til at det ikke skal la seg gjøre, men jeg tror nok du må være veldig forsiktig idet du kommer gjennom klarlakken. Jeg antar at du er ute etter å gjøre f.eks. en blank svart om til en matt svart, og da kan du fort risikere å komme gjennom den svarte lakken så fort du kommer borti. Samtidig finnes det vel forskjellige typer lakk, og med mindre du er helt sikker, så kan det jo hende hatt du har en blank lakk i en farge, og ikke klarlakk oppå farge.

Dette er et svar med alle mulige forbehold om feil, da jeg ikke har mye kunnskaper om dette, og har bare gått utifra hva jeg antar. Siden ingen andre har svart per nå, tenkte jeg at jeg kunne nevne hva jeg tror.

Link to comment
Share on other sites

Lakklaget på en moderne gitar med polylakk er svært tykt så lenge det er snakk om en plankegitar. Enkelte steder (og gitarer) kan lakken være tre-fire millimeter tykk. Skal man matte ned klarlakk, trenger man ikke slipe den vekk. Man kan bruke såpefri stålull, eller rubbing og en pad beregnet på biler. Det tar ikke lang tid, selvsagt litt avhengig av hvor matt gitaren skal være.

Link to comment
Share on other sites

Slenger meg på. Jeg gjorde dette med min første ibanez gitar. Den var i utgangspunktet svart med klar lakk. Kjøpte bare sånn lakk rens/stripper(husker ikke hva den het). La et tynt lag på med klut. Lot det ligge på i ca. 30 min. Brukte deretter stålull og rubba forsiktig over heile gitaren. Da ble den mattere. Men ikke fabrikk bra.

Den er i dag lakka dårlig matt hvit.

Edited by Nielsemann92
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.