Web Analytics
Jump to content

Pusse ned blanke gitarer?


o2903
 Share

Recommended Posts

Synes av en eller annen grunn at mange gitarer er finere med matt lakk enn klar. Usikker på om dette er et tema som har vært diskutert her før, men her er hvertfall spørsmålet; Er det mulig/en stor sak/vanskelig å pusse bort klarlakken på en gitar? Er dette noe man lar fagfolk gjøre, er det noe man gjør selv, eller er det i det hele tatt noe man gjør? Spørsmålet gjelder vel både kasse og elektrisk..

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan i utgangspunktet ikke se noen som helst grunn til at det ikke skal la seg gjøre, men jeg tror nok du må være veldig forsiktig idet du kommer gjennom klarlakken. Jeg antar at du er ute etter å gjøre f.eks. en blank svart om til en matt svart, og da kan du fort risikere å komme gjennom den svarte lakken så fort du kommer borti. Samtidig finnes det vel forskjellige typer lakk, og med mindre du er helt sikker, så kan det jo hende hatt du har en blank lakk i en farge, og ikke klarlakk oppå farge.

Dette er et svar med alle mulige forbehold om feil, da jeg ikke har mye kunnskaper om dette, og har bare gått utifra hva jeg antar. Siden ingen andre har svart per nå, tenkte jeg at jeg kunne nevne hva jeg tror.

Link to comment
Share on other sites

Lakklaget på en moderne gitar med polylakk er svært tykt så lenge det er snakk om en plankegitar. Enkelte steder (og gitarer) kan lakken være tre-fire millimeter tykk. Skal man matte ned klarlakk, trenger man ikke slipe den vekk. Man kan bruke såpefri stålull, eller rubbing og en pad beregnet på biler. Det tar ikke lang tid, selvsagt litt avhengig av hvor matt gitaren skal være.

Link to comment
Share on other sites

Slenger meg på. Jeg gjorde dette med min første ibanez gitar. Den var i utgangspunktet svart med klar lakk. Kjøpte bare sånn lakk rens/stripper(husker ikke hva den het). La et tynt lag på med klut. Lot det ligge på i ca. 30 min. Brukte deretter stålull og rubba forsiktig over heile gitaren. Da ble den mattere. Men ikke fabrikk bra.

Den er i dag lakka dårlig matt hvit.

Edited by Nielsemann92
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.