Web Analytics
Jump to content

Valgets kval: Torero eller Blackjack


wiggum
 Share

Recommended Posts

Selv hadde jeg nok valgt PRS denne gangen. Rett og slett fordi jeg har blitt helt forelsket i feelingen av en PRS i henda. Selv har jeg ikke kjøpt noen enda, pga dårlig råd og større behov for en ny amp, men min neste gitar blir trolig en PRS, eller så skal jeg kline til med en Mayones!

Nå sier jeg for all del ikke at Schecter er noe dårlig valg. Jeg har prøvd akkurat den gitaren du nevner, og den er god som gull den, altså, men jeg følte at jeg likte lyden i EMG mye bedre enn Blackout'ene... Men så er det bare min mening.

Link to comment
Share on other sites

BlackJack ATX er en helt fantastisk gitar. Prisen er vell på litt under 8k her i landet, men lyd og kvalitetsmessig så målet den seg lett med LTD-gitarer i 12-15k prisklassen. Helt fantastisk flott øks, en av de gitarene jeg har blitt mest imponert over de siste årene. Jeg liker den til og med bedre enn Hellraiseren min som koster mer enn Blackjack.

Som sagt, så er det en veldig ren metal øks. Den duger til alt annet, men det er ingen tvil om at gitaren er laget til å bli spilt metal på.

Angående vs Torero, så tror jeg at det er veldig smak og behag der. Da toreroen også er en god gitar.

Eneste som er et minus for meg med blackjack, er at den har for hotte pickups (SD Blakcouts)

De fleste syns at disse låter bedre enn EMG og mer organisk etc, men jeg byttet mine ut med EMG fordi de var altfor hotte til mitt bruk. Ingen stress å bytte though, byttet likt mot likt mot en på forumet.

I tillegg så ELSKER jeg den matte finishen, og da ikke minst på halsen! Uberbehagelig å spille på en mattet hals.

Har du prøvd noen av disse to? Hva ser du etter?

PRS SE-serien er tross alt helt fantastiske gitarer, og specsa på Toreroen lover godt og ikke minst utseende.

Men jeg tror likevel at det er meget få gitarer i prisklasse under 12k nypris som kan måle seg med Blackjack ATX-serien innenfor den sjangeren.

Hvis du googler litt etter reviews, så ser du hvor mange som har blitt imponert over hvor bra ATXen er mtp pris.

Hvis du uansett velger Toreroen, så tviler jeg likevel på at du blir skuffet. Det er snakk om to gode gitarer her, og det som skiller dem her er smak og behag.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Ha torero selv :) å det er en fantastisk god gitar! Tror ingen av disse er bedre enn hverandre, speccsa er så og så de samme omtrent, var jeg som bytta pups med troll, å jeg synes blackouts låter bedre enn emg's, men det kan kanskje ha noe med at jeg har hatt emg i maaaange år nå, å muligens blitt litt "lei". Utseendemessig syns jeg toreroen slår schecter'n, vil tro de er ganske like når det gjelder spillbarhet

Edit: toreroen min skal muligens selges da det blir mayo til sommeren.

Edited by Dead Theory
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

disse to gitarene har vel ganske forskjellig halsprofil? Blackjack er vel ganske mer "beefy" enn torero? Har testa Torero, og den står definitivt på GAS lista mi ja...:)

Toreroen har ikke så veldig tynn hals selv om navnet på halsprofilen er wide thin, den er mye tykkere enn ibanez halsene, den minner litt om halsen på schecter synyster custom.

Link to comment
Share on other sites

Ha torero selv å det er en fantastisk god gitar! Tror ingen av disse er bedre enn hverandre, speccsa er så og så de samme omtrent,

Ja, er det egenlig pickupene som avgjør her. Syntes Blackout'ene har vel mye gain. Og jeg foretrekker egentlig den mer fokuserte/tightere EMG-lyden. Så det ser ut som om jeg går for Torero'n. (Liker utseende og fargen bedre også.)

Link to comment
Share on other sites

Ja, er det egenlig pickupene som avgjør her. Syntes Blackout'ene har vel mye gain. Og jeg foretrekker egentlig den mer fokuserte/tightere EMG-lyden. Så det ser ut som om jeg går for Torero'n. (Liker utseende og fargen bedre også.)

Hvilken farge blir det? Jeg har greyblack versjonen, synes den er finest, jeg synes btw at blackouts er tightere enn emg's ;) å endel klarere ;) men skal du spille clean så trenger du en amp med mye headroom

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.