Web Analytics
Jump to content

2 nye DIY pedaler på brettet


Recommended Posts

Da ble jeg nettopp ferdig med 2 nye prosjekter jeg har holdt på med den siste måneden. Har bygget en ny Klon (for de av dere som så tråden med dobbeltpedalen), da jeg ville ha den i litt mindre chassis, og en kompressor basert på Rothwell Lovesqueeze. Artige prosjekt, og desto artigere når det kommer lyd utav forsterkeren...Alltid like spennende å se om de virker første gang. De gjorde de, og her er litt bilder underveis:

The progressor kompressor:

Det ferdige kretskortet. For de av dere som reagerer på den enorme elektrolytten til høyre, så er det fordi jeg gikk tom for axial 100uF kondensator

t_2012-02-16 01.17.36.jpg

Ledningestyret begynner å ta form:

t_2012-02-17 00.04.25.jpg

Like før testing:

t_2012-02-17 01.43.19.jpg

Den ferdige kompressoren. Ser helt jævli ut, men så er jeg heller ingen grafikk-designer:

t_2012-02-17 02.10.11.jpg

Ble imponert over denne. Farger lite av lyden, og gir en kjempegod sustain uten at det høres helt "auto-tune" ut.

Kbon Overdrive:

Det ferdige kretskortet. Her har jeg brukt en del Piher NOS motstander for mojo:

t_2012-02-28 23.13.00.jpg

I startfasen av offboard wiring:

t_2012-02-29 00.34.14.jpg

Alt av ledninger på plass, klart for lokk og testing:

t_2012-03-02 00.30.58.jpg

Den ferdige pedalen:

t_2012-03-02 00.38.54.jpg

Konlusjon på Klon klone...For å si det slik, jeg skjønner hypen. Fantastisk lyd av denne. Farger utrolig lite av tonen, men bare gir det ekstra "piffet". Men verdt 4000,-? Ikke hvis man kan bygge selv ;)

Poenget med denne tråden? Ikke annet enn å skryte litt, og kanskje gi inspirasjon til noen med en liten drøm om å bygge selv. Det er ikke lenger enn 1 år siden jeg begynte å drømme om å bygge selv. Leste litt grunnleggende teori, og satte i gang med en enkel fuzz. Siden har det ballet på seg, og gleder meg allerede med å begynne på neste prosjekt.

Edited by bonsaxen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.