Web Analytics
Jump to content

Musikding Compressor


Recommended Posts

Hadde en tråd om dette en stund tilbake, men kom ikke frem til mye. Så: Jeg har en fryktelig kjedelig fuzz pedal som jeg har tenkt å "kvitte meg med" DVS, pille ut elektronikken og bygge meg en egen pedal i den kule boksen.

Så, den har kun ferdig-drilla hull til 2 potmetere, så jeg tøyer Tubescreameren og tenker da heller å kjøre på med en Compressor, jeg trenger uansett en slik.. Ser at Musikding har to forskjellige compressorer. Hva er forskjellen på disse? Noen som vet hvilke pedaler de er basert på?

Prater om denne

Og den saken her.

Så har jeg heller ingen peiling på kretskort og slike komponenter, men lodding kan jeg bra. Er dette noe jeg kan gjennomføre? Er compressoren en grei start?

Link to comment
Share on other sites

Såvidt jeg kan huske er det minimal forskjell fra Dyna og Ross kompressoren.

De er nesten identiske men syntes selv Ross er å anbefale, holder selv på å lage et pcb til ross kompressoren.

Finnes mange klipp på uTube av de to, også kits fra musikding.

Jeg vil si den er middels vanskelig, det de fleste bommer på er ledningene ut fra kortet og polaritet.

Så lenge alle komponenter står riktig vei og du er nøye med at ledningene går riktig vei så burde du klare dette fint, du sier at du har erfaring med å lodde da burde kortet gå som en drøm ;)

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!

Ser jo at det største problemet mitt kommer til å bli hvilken vei hver "komponent" skal stå. Er det et multimeter man bruker for å finne ut av slike ting? har et helt basic multimeter liggende.

Link to comment
Share on other sites

Du kommer langt med et multimeter ja ;)

Polaritet er en ganske grei sak om du er litt nøye,

Kondensatorer har veldig tydelig merka - forbindelse, ellers er de upolariserte.

Dioder, sida med streken på er minus, dette er ofte merket på pcb'en.

Ofte så har også de komponentene forskjellige lengder på bena, den korte er minus den lengre er pluss...

IC'en vil ha en dott på en av sidene der den skal matche dotten på kortet.

Transistorer er ofte merka med en flat side og en halvrund... ellers må du sjekke opp i databladet på komponenten finne emitteren og plassere den utifra tegninga ^_^

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Så!

Da startet man en tråd om en pedal, skulle bestille en annen, lagde denne tråden om en annen og bestilte da en helt annen.. Kjøpte meg Das Factory, og den er i hus allerede (4 dagers leveringstid, nais)

Fulgt mange av tipsene dine Andreas, men er et par av sakene er litt uklare. *Bilde av hva jeg driver med*

De med navn Q1 Q2 og Q3 er klin like begge veier. Det er tegn av at de er knekt av hverandre på den ene siden, men ellers ingen ting. Men oppi disse skal man jo putte noen andre ting, og jeg vet hvilken vei de skal stå... Spiller det noen rolle hvilken vei disse Q1 Q2 Q3 greiene står? så lenge de man putter oppi de andre riktig vei?

Edited by Carlsenth
Link to comment
Share on other sites

Du tenker på holderne til transistorene? Nei, de har ingen bestemt retning. Dette er ikke komponenter, bare koblingspunkter slik at det skal være enklere å bytte transistorer og/eller ikke ødelegge de med varme når du lodder.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

De med 3 hull i kalles "sockets" og er bare for å enkelt kunne bytte forskjellige transistorer og evnt. snu dem om de står feil...

Datablad 2n3904 (Q1)

http://www.fairchild...s/2N/2N3904.pdf

AC128 transistorene har merket Emittern med en liten tapp ut på hodet, denne skal matche merket som er på PCB'en.

Det samme gjelder for 2n3904'en, finn emitteren og sett den på tappen.

EDIT: kan vel også nevne at denne har positiv jording...

Edited by Andr3as
Link to comment
Share on other sites

Satte sammen boksen før svarene rant inn, og nå er den oppe å går. Tok meg èn kveld å sette sammen, så det var lettere enn jeg trodde..

Trodde jo jeg hadde en boks å bygge den inn i, det hadde jeg altså ikke, så den er i en stor tress-is boks... øh..ja...

Hvis andre tenker på å bygge den kan jeg allerede anbefale den; Som nevnt, lett å sette sammen. Passer til folk som liker ekstrem fuzz med mange justeringsmuligheter!

Takker hele gjengen for hjelpen!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.