Web Analytics
Jump to content

Cubase 6 lydkort?


Recommended Posts

Så eg tenkte å få meg nytt lydkort (gamle var pod ux1). Eg tenkte også på å skaffe meg cubase 6 (har reaper). Er det nokon butikkar som har tilbud for begge desse i 1 pakke? Slika t du får lydkort der cubase 6 følger med?

Link to comment
Share on other sites

Ser ikke poenget med å bruke 6000 spenn på cubase om du er kjent med reaper.

Du sier du ser etter nytt lydkort. Det er mye enklere å hjelpe deg om du forteller hva slags specs du vil ha på lydkortet.

Eg lagde ein tråd om dette før eg fekk cubase ideen. http://forum.gitarnorge.no/topic/44398-anbefaling-til-lydkort/

Kansje dykk har rett ang. reaper. Men eg tenkte kansje cubase ville gje megh bedre resultat, og den har fleire vst til mixing osv.. Men eg har egentlig ingen problem med reaper.

Link to comment
Share on other sites

Cubase gjør deg ikke til en bedre musiker, får deg ikke til å låte bedre, og har ikke så mange flere muligheter enn hva du ville brukt i reaper på amatørnivå. Selv har jeg brukt Cool Edit Pro 2.0 i 5-6 år. Tidenes simpleste program.

Hakking og lagg kan ofte skyldes hardware i datamaskinen din, ikke opptakshardware.

Men for all del. Om du har lyst, har du selvfølgelig lov :)

M-Audio er konge lydkort! Pris varierer iht. specs.

Link to comment
Share on other sites

Lydkvaliteten i Reaper og Cubase er klin lik.

Jeg kjenner ikke Reaper, men Cubase- programmet er så stort og svært at man helst bør jobbe med det ti timer hver dag å årevis før man har oversikt over hva programmet kan.

Når det gjelder VST, så er det ikke slik at en VST bare passer til et program. Hvis et program har støtte for VST, akn alle vst- filer brukes i alle slike programmer, med forbehold om noe versjonsgreier her.

Altså- kjøper du for eksempel Antares autotune som VST, vil du kunne bruke det i alle lydprogrammer som har støtte for VST. En VST er bare et lite program, et plugin til lydprogrammet som oppfyller visse krav, en standard, slik at det kan brukes i forskjellige lydprogrammer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.