Web Analytics
Jump to content

Hjelp med nye rør


MartheyG
 Share

Recommended Posts

Hei

Har begynt å fått ulyder i forsterkeren og mener jeg har lest beskrivelse av denne typen lyd tidligere som lyden av utslitte rør. Derfor må jeg få byttet.

Ampen er en Black Heart Little Giant (5 watt), så det er bare ett poweramp rør og ett preamprør. Jeg vet at det er at det er poweramp som er problemet når rør går, men jeg vil bytte preamprøret i samme slengen, ettersom stock-røra i Black Heart ampene ikke får mye skryt.

Powerampen har et EL84-rør og pre et 12AX7-rør. Jeg er så godt som helt grønn på rør så derfor lurer jeg på; hva kan jeg bytte i?

Preferanser som er å gå etter er igrun en vintage tone, i retning Vox, om dette er mulig å kunne gjøre med et rørbytte.

En siste ting, hvor kjøper folk rør?

Link to comment
Share on other sites

De rørene du kan bytte i er stort sett det samme, det er ikke veldig mye variasjon...

Alle rør høres forskjellige ut, men det er ikke noen standard innenfor hvilken rør du er nødt til å bruke så prøv deg litt frem...

I VOX'en min bruker jeg EH 12AX7 i preampen, og tungsol i sluttrinnet, meget bra og dynamisk lyd :)

Banzaimusic.com har en god del forskjellige rør til fornuftige priser..

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Du kan bruke noen andre typer rør enn de som står i, EL84 kan brukes om hverandre med rør av type 6BQ5 og 7189. 12AX7 kan brukes om hverandre med feks ECC83.

Jeg anbefaler deg Tung Sol gold pin 12AX7 og EL84 fra Electro Harmonix. Dette er gode rør som ikke ruinerer deg.

Gode priser, god oversikt og rask levering fra www.tubedepot.com

Link to comment
Share on other sites

Bytta rør i en Little Giant selv som jeg hadde tidligere. Kjøpte da et EH 12ax7 og et EH EL84 rør. Poweramprøret var det ikke problem med, men etter jeg satte inn 12ax7 røret så var det kun en lav summelyd i forsterkeren. La da merke til at det stod trykket 12at7 ved siden av rørsokkelen, selv om ampen var opplyst til å ha et 12ax7 rør. Satte derfor det gamle tilbake, og ampen fungerte normalt. Det andre røret ble satt inn i en annen forsterker, så det var ikke feil på det.

Beklager hvis jeg kaprer tråden din litt nå, men siden det er snakk om rørbytte i samme forsterker så.... ^_^

Edit: (kjøpte btw rørene på Sound1.com)

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

Nei, takker for opplysninger.

Det var merkelig. Jeg har ikke tatt ut de gamle rørene, men på hjemmesiden deres står det at det er 12AX7 den kommer med. Jeg får se hvordan det blir, får eventuelt få tak i meg et annet preamp-rør om det skulle summe.

Link to comment
Share on other sites

Fikk du ikke noe lyd i det hele tatt eller bare en summelyd i tillegg? For jeg trodde uavhengig av dette, at det var mulig å bruke 12at7, 12ax7, 12au7 om hverandre? Slik at valg av preamprør ga forskjellig lydkarakter?

Link to comment
Share on other sites

Da får vi håpe at noen amp-guruer kan opplyse oss litt.

Uansett, jeg tror du må ha blandet her, for jeg åpnet opp ampen nå og sjekket, der står det 12AX7, slik som i manualen, og det samme står det på originalrøret.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.