Web Analytics
Jump to content

Modde, avmodde, eller bygge om?


Recommended Posts

Har en gammal Marshal Super PA her som er modda med mastervolum og SL og SB preamper.

Mastervolumet er nok ikke det helt store, og det er borra hull i frontpanelet til det. (huff og huff)

SL og SB inngangene blir heller ikke riktige på denne måten i en Super PA slik jeg har forstått det.

Derfor tenker jeg litt på forskjellige løsninger med denne ampen. Begge trafoene er originale Dagnall

som er helt like de Marshall brukte på 100watt ampene fra sent 1967. Alt annet ser også originalt ut.

Det som frister er å bygge den om til en Super Lead med specs fra 12-serien.

Det betyr at noe må fjernes og bygges om, og jeg må bore nye hull i chassis for pot'ene og bryterne.

Jeg har et fint Plexi frontpanel jeg kan bruke. Jeg tenkte også å bytte fronten i kabinettet slik at det stemte.

Noen innspill? Bør den settes tilbake i original stand, eller er den såpass herja med at den kan konverteres til SL?

Link to comment
Share on other sites

superleaden er jo i mine øyne flaggskipet til marshall, så det er jo et safe bet ombyggingsmessig. å bygge om kabinett osv høres ikke bra ut.. er det ikke bedre å beholde boks og fronter originale, men forandre det som må på innmat og fjerne de unødvendige knotter. jack inputs kan jo bare stå tomme.....

post noen bilder!

gitrzn

Link to comment
Share on other sites

Burde det, men alt ser jo stock ut så da bør du jo hive inn orginale deler. Mangler 500pF over mixer motstandene. Ellers er det 250pF/56k tonestack så da må du inn med 500pF/33 og en .0022 mustard hvis du vil ha SL spec. Jeg greier ike å lese hva som står på mustardene på bildene men det ser ut som alle er .022.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke jeg, Gunnar.

Jeg så en orginal på ebay til $2299,- så det er jo litt verdi i dem.

Er det mulig å få tak i en annen faceplate er jo problemet egentlig løst, selv om den da ikke lenger er 100% orginal.

En annen mulighet er å sette den tilbake til orginal stand og la hullet være som det er, og ta det tapet dette vil medføre ved et evt. salg. Det er jo en gammel amp og mange av disse har fått hard medfart opp gjennom årene. Denne er nok ikke den verste.

En tredje mulighet er jo å beholde den for evig og modde livskiten ut av den. Her er det plass til f.eks en JTM og en JCM800 i samme chassis, eller seff. Super Lead, som kan switches med enten rele eller optokoplere.

Absolutt siste løsning (som kanskje er den aller beste) er rett og slett å gi den bort til meg. Da er du kvitt problemet enkelt og greit :)

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Kan du ikke snakke med "Krisa" å høre hva de brukte den til? Har jeg forstått det rett er denne laget for å forsterke sang.

Men jeg mener bestemt jeg har sett en annen flerkanals rørforsterker som Aunt Mary brukte til vokal. Den stod i Kjell Stensvik Musikk en gang rundt 1980.

Kan ikke huske navnet på den men det var ikke Marshall. Det kan ha vært Sound City, men jeg er svært usikker her.

Link to comment
Share on other sites

Hei

Det var nok en Simms Watt forsterker. Ble brukt av Aunt Maty (og mange andre) til sanganlegg på 70-tallet.

Jeg er litt usikker, men tror de (Aunt Mary) brukte 3 forsterkere og 6 kabinetter.

Dette er rørforsterkere med store utgangstransformatorer, lineære, mye lyd før de begynner å vrenge.

Espen

PS

Tidsriktig diskusjon for en Herre i sin beste alder.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.