Web Analytics
Jump to content

Hjelp med kjøpe av amp (info, pro/cons, osv)


Recommended Posts

Heisann!

Skal etterhvert nå gå til innkjøp av min første rørforsterker. Kabinettet er allerede bestemt, et Engl XXL 4x12 med V30 i.

Amp-messig står det mellom Peavey 5150, Laboga Mr.Hector og Carvin MTS 3200.

Tre forskjellige amper, i veldig forskjellige prisklasser.

Sounden bør gi tight lowend, crunchy distortion (ikke stoner-fuzz crunchy, men skikkelig trøkkete) og god definisjon med mye gain - uten fizzy ulyd.

Peavey 5150 er vel et ganske sikkert kjøp, har jeg skjønt, men tenkte å se rundt for å finne noe som ikke er helt A4.

Lydbildet ampen skal brukes til, både clean og distortion, har referanser i A Perfect Circle, Stonegard, SOiL, Dunderbeist, System of a Down og Stone Sour.

Tips/ris?

Edited by Christopher S
Link to comment
Share on other sites

Du er ganske safe med 5150 ja, men cleankanalen der er ikke noe å skryte over hvis du skal ha en veldig clean amp.

Men du får jo likevel mye amp for pengene mtp hvor heftig vreng den har.

Ellers kan du sjekke ut Mesa Boogie Rectifier, Marshall JVM, ENGL Blackmore hvis du vil ha litt mer allsidighet.

Link to comment
Share on other sites

Takker for ideer, men cab er bestemt (som det står i åpningspost) og det er de tre ampene jeg har nevnt det står i mellom. Verken Engl, MB eller Marshall er av interesse.

Clean er ikke kjempeviktig, og det som er av cleanpartier er mer for dynamisk effekt og er ofte brukt med chorus etc så det er distoetion det står og faller på.

Edited by Christopher S
Link to comment
Share on other sites

Altså, det finnes så mange amper idag at man må ta seg ekstremt god tid til å se. Til 18k får du jo til sammenligning en håndwired Plexi av marshall, som for noen er the best there is. Jeg føler at alt for mye koster mer enn det egentlig er verdt!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Vet det er mange her som vil si meg i mot, men gjør deg selv en tjeneste og styr unna Bugera. There's no such thing as a free lunch. Du får akkurat hva du betaler for.

Min 333 hadde gått ut gjennom vinduet etter et par måneder, om jeg ikke hadde fått solgt den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.