Web Analytics
Jump to content

Stereo-forsterker kontra effektsløyfe


pms
 Share

Recommended Posts

Jeg har et oppsett nå der jeg eksperimenterer med å kjøre stereo ut fra delaypedal inn i to amper, for å få ekte stereo.

Dette er jo flott i seg selv, men to amper kan noen ganger være litt upraktisk.

Har ikke amp med effektsløyfe nå, men vurderer å anskaffe dette.

Det jeg lurer på er hva som blir forskjellen med å kjøre sterodelay i effect loop kontra å kjøre et oppsett med to forsterkere. (Jeg snakker her om en comboforsterker med 2x12, så loopen har to høytalere å kjøre lyden til.)

Altså, jeg forstår at det å kjøre to amper gir et større lydbilde, der stereoen blir mer fyldig, mtp. at høytalerne har større avstand, men får man bedre lyd av å kjøre én 2x12 combo med effect loop på delay enn to comboer der man kjører lyden rett i hoved-input?

Beklager hvis dette var veldig knotete formulert..

Edited by pms
Link to comment
Share on other sites

For å kjøre stereodelay i effektsløyfa må du jo ha en stereo-effektsløyfe. Og to sluttrinn i ampen.

Den eneste ampen jeg kommer på i farten som har dette er JC-120. Det fins sikkert flere, men det er ikke vanlig.

Mitt råd vil være å bruke to amper til stereoeffekter i studio. Live er det like greit å droppe kompliserte rigger. Det er bare en person i rommet som legger merke til stereoeffekten, og det er lydmannen. Hvis du bruker in-ear-monitoring så hører kanskje gitaristen effekten.

Blant det vanlige publikum er det kanskje 1% som teoretisk sett kan høre stereoeffekter, fordi de står helt i ro i midtlinjen bakover fra PAen. I praksis er det ingen som merker det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.