Web Analytics
Jump to content

Intonering


vræl
 Share

Recommended Posts

hei,

Jeg har en Les paul som jeg ikke får intonert den lyse E strengen på.

Det er original tune-o-matic bridge på den og jeg har justert den til den ikke går lengre framover.

Men e-strengen er fortsatt altfor lav i tonehøyde!

Det er snakk om en Gibson LP custom, så det er utrolig frustrerende å ha en såpass fin (og ikke minst dyr) gitar

som i mine ører er totalt ubrukelig..

Så kjære gitar kollegaer! Jeg er sikker på at noen har vært borti det her før.

Er det noe jeg kan gjøre? Justeringsmessig, har trussrod noe med dette og gjøre? strenge tykkelse?

Vil nødig kjøpe en bredere stol. veit at det kan løse problemet, men jeg mener at det må jo F... være unødvendig å kjøpe uoriginaqle deler til en gitar som er så dyr og anerkjent..

Dessuten har jeg fått en setup på den for ca. ett år siden, så den har vært intonert, ihvertfall "innafor", men nå er det ca. en kvart tone lavere,

og det går ikke an..resten av strengene er "perfekt" intonerte.

Hilsen kenneth

Link to comment
Share on other sites

Ok! Tusen takk for svar og hjelp!

skal prøve å bytte strengen, godt mulig den er gammal og skrall.. (skamme seg ;-)

Har hatt gitaren som backup, så veit ikke helt når den blei sur. Men prøver et strengeskift, Bruker heavy bottom (0.10 - 0.52).

Krysser fingra og har trua på at det kommer til å funke! :-)

Link to comment
Share on other sites

Sannsynligvis hjelper det å¨skifte streng ja. Hvilken vei står forresten sadelen i brua? I fall ikke ny streng løser problemet, så kan det være en løsning å snu sadelen, da kan du få litt mer å gå på, men det kommer altså an på hvilken vei den står fra før.

Link to comment
Share on other sites

Yes!!!! TUSEN TAKK!! Det funka dønn!!

Nå kan jeg justere den litt tilbake tilogmed.. All ære og respekt til dere! Jeg har faktisk betalt for en bredere stol tidligere, på en annen gitar..

tsk tsk.. Sucker...

Ja, det er synd å skam og ha en så flott gitar som backup, jeg tør ikke ta den med meg engang, så den blir nesten bare stuespillt..

Ble frastjelt 2 stk customs (`74 & `76 mod. sunburst og cherry red) for ca. et år siden, hjerteknust og jævli har jeg ikke helt klart å gå tilbake til Les paul..

Er jo litt svekka kanskje men..

Men jeg har altså en Gibson LP Custom fra `86 (cherry red, med Seymour duncan distortion pups. )

Jeg kan selge den (gi bud) siden den fortjener å komme seg ut. Gitarer skal spilles på goddammit!

(jeg har en SG firebrand som jeg koser meg med..)

Hvis det er noen som er interreserte så bare si ifra.

Kan godt tenke meg en eldre LP i bytte, med evnt. mellomlegg.

Link to comment
Share on other sites

En les paul har egentlig ikke "orginaldeler" i utgangspunktet, men billige deler som ikke stemmer helt med skalalengden/bredden på halsen. så det er ikke rart du sliter med intoneringen.

Skriv til gitarist.no, så vil dette ordne seg kjapt og smertefritt. =)

Link to comment
Share on other sites

HEI fellows.

Jeg har akkurat samme problemet som vræl har, bare at jeg har skiftet strenger to ganer for å se om det hjalp, og intoneringen på SAMTLIGE strenger er fortsatt en halvnote før høy på 12.bånd give or take. Harmonitonen og grunntonen er perfectly in tone, men med en gang jeg passerer 12.bånd så er det en halvtone give or take over. Nå spiller jeg riktignok ganske heavy musikk og bruker Zakk Wyldes 60. sett, så jeg forstår at det har en del å si, men, finnes det ingenting å gjøre når jeg når "veggen" på justeringene uansett? Jeg fikk to til å stemme på intoneringen da jeg hadde stilt gjengene HELT bak, men hvordan får jeg til å ta med den innstillingen frem på gitaren og så "fortsette bakover fra midtpunktet igjen"?

Håper jeg ble forstått, for detta driver meg til vanvidd :P

Link to comment
Share on other sites

Det er mogleg at .60 som tjukkaste streng er for tjukt i forhold til kva ein Les Paul er bygd for å kunne intonere.

Eg trur du rett og slett at sadlane må lengre bak en dei har kapasitet til.

Elles kan eg nemne at om halsen ikkje er snor-rett så kan du vinne litt terreng på å justere den bein og senke strengehøgda så lågt som du er komfortabel med.

Etter mi erfaring så vinn du nokre mm med stolsadel på det.

Håper dette kan hjelpe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.