Web Analytics
Jump to content

"Dotted 8th" på DL4


pms
 Share

Recommended Posts

Jeg er klar over at Line6 DL4 ikke er det nyeste produktet å finne der ute nå om dagen.

Men jeg fikk tak i en råbillig en nå nylig, så jeg driver og tester den.

Har søkt mye på nettet angående de såkalte "Dotted 8ths", som DL4 ikke har som preset.

Er det noen her som har en dummy-oppskrift for å få dette til?

Har funnet noen youtube-klipp, men av en eller annen grunn så får jeg ikke til samme lyden.

Dette er altså for å gjenskape noe av den rytmiske effekten som bl.a the Edge har benyttet mye.

Og, mens vi er inne på delay. Dersom jeg kommer til å gå for noe nyere, hva vil dere anbefale av TC Nova og Eventide Time Factor?

Som nevnt liker jeg Edge-stilen, samtidig er jeg veldig glad i å skape ambience, store rom med mye delay.

Edited by pms
Link to comment
Share on other sites

Før jeg skaffet meg Eventide Timefactor, brukte jeg guitarpro for å finne ut hvordan dotted eights hørtes ut sammen med en metronom.

Jeg ville gått for Eventide Timefactor om jeg hadde vært deg. De finnes brukt på finn for knappe 2500 spenn, og høres etter min mening bedre ut enn Nova.

Link to comment
Share on other sites

DL4 er jo kjempefin! Kjøpe ny delaypedal for å slippe å lære seg en rytmefigur? Hm...

Enig med deg franktore. Det er ikke så veldig vanskelig når man vet hvordan dette høres ut. Jeg tapper heller dotted eights fremfor å skifte fram og tilbake mellom presets når jeg spiller. Nå skal det sies at jeg har tre forskjellige presets med dotted eights på eventide'n min, kun fordi jeg vil ha noen som skiller seg litt mer ut enn den vanlige ekkolyden min, med tanke på filter, dybde, lengde osv.

Lær deg å tap dottede åttere før du vurderer ny pedal :)

Link to comment
Share on other sites

Det er flere grunner til å vurdere ny pedal, men mens vi er inne på det, har dere en enkel oppskrift på hvordan man tapper åtterne korrekt?

Og hvilke innstillinger, må den f.eks stå på Rhytmic Delay?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.