Web Analytics
Jump to content

den litt ekle lyden i midten av høyttaleren.


Fremmed
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg spiller ofte på lånt utstyr og opplever som regel at jeg synes høyttalerne jeg sitter med låter skikkelig spisst og tynt og skarpt og fælt i senter av høyttaleren, mens det gjerne låter helt fint litt ut til siden.

Av praktiske årsaker er det ofte vanskelig å få plassert seg i en sweet spot hvor lyden er fin, samtidig som jeg hører meg selv uten at alle de andre klager på at jeg spiller alt for høyt.

Jeg vet jeg har sett noen diffusere eller dempere for å bøte på det problemet, men virker sånne dingser? Finnes det evt noen enkle knep for å få bukt med det?

For ordens skyld, så synes jeg ikke alle høyttalere har problemet, men jeg har bitt meg merke i ihvertfall G1275T har det, og spesielt alnico blue-greiene er helt ekstreme imnsho.

--Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet noen setter på gaffatape over midten der, men jeg har hørt rykter om at et er kun for å få lydmannen til å plassere mikken litt på siden. Uansettbør det i teorien funke noe uansett.

Pleier å funke ganske bra det. Et litte kryss midt forran elementet er alt som skal til. Selv hater jeg også den skarpe lyden i midten.

Link to comment
Share on other sites

Brukte gaffa i midten før, men syntes ikke det hjalp sånn fryktelig. Nå hadde jeg jo aldri ampen rett i ansiktet da, så skal ikke si for mye.

Nå om dagen sverger jeg til plexiskjold foran ampen. Kan skru så høyt jeg vil omtrent uten at noen klager. Skjoldet sprer lyden på en slik måte at man hører seg selv meget godt i en viss radius rundt ampen, og veldig lite utenfor gitt radius. Publikum foran scena skånes også for øresus i to dager. Funker selvfølgelig dårlig om du ikke mikker opp, da hører jo ingen noenting.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.