Web Analytics
Jump to content

Full overhaling av 1978 mod Ibanez PF230 - hvor?


sarge
 Share

Recommended Posts

Hei

Min første gitar blir ikke brukt lenger. Jeg tenkte først på å selge, men innser at affeksjonsverdien er høyere enn det jeg får for den.

Derfor vurderer jeg å heller få gjort en full service på den. Det jeg regner med må gjøres er:

 • Full re-fret med sliping og oppsett
 • Bytte av pickup-switch, som er litt slarkete.
 • Generell gjennomgang av gitaren, det føles som det er noe som slarker og vibrerer litt.
 • Annet som oppdages.

Gitaren er ikke dyr, men den har verdi for meg. Noen som har en anbefaling av noen som kan gjøre en proff jobb med denne for en ikke alt for dyr penge?

Bør gjøres i Østfold/Oslo-området, siden jeg foretrekker å ikke sende i posten.

MyIbanezPF230AV_sharpened.jpg

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg ville fått det gjort hos Allen/AVH Guitar Repair i Oslo. Seriøs og dyktig kar som ikke leker butikk. Ikke en alt for dyr penge; vel, ettersom du har planer om å refrette den, så regner jeg med at du har et nogenlunde realistisk bilde på at det blir kostende noen kroner. Allen har ihvertfall en prisliste på hjemmesiden sin, som du finner en link til på siden her, så kan jo se hva det vil koste sånn ca. Just my two cents.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at kanskje du ikke behøver å gjøre noe som helst med den? Vil ikke slitte bånd bare gjøre minnene enda sterkere? At du ser hvor mye du har spilt på den? Kommer du til å bruke den mer? Skal den bare henge på veggen kanskje? Behøver den være ship shape da?

B)

Link to comment
Share on other sites

Nei, den skal ikke være veggpryd, og slitasjen er ikke bare min. Skal jeg beholde den, så skal den være spillbar. Jeg har ikke tenkt å sette den tilbake til "ny"-tilstand, men alt som gjør den spillbar trenger en overhaling. Riper og avskallinger i lakken og avsliting av gullfinish på hardware skal få være som det er.

Jeg vet jo at AVH Guitar repair har et veldig godt rykte, og det er vel dit jeg evt. kommer til å gå om jeg ikke finner noen nærmere/billigere.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.