Web Analytics
Jump to content

AX84 Ampprosjekt


 Share

Recommended Posts

Det begynner å bli farlig lenge siden jeg så (eller hørte) den ampen. Jeg var fornøyd den gangen. Min var ikke helt "standard" heller mht jern, både spenning og utgangstrafo var litt annen enn "standard".

Hva slags utgangstrafo har du? (hvilken forsterker kom den fra?)

Link to comment
Share on other sites

Hei, morsomt at dette blir tatt opp her :-)

Hele AX84 prosjektet ble startet i statene med den hensikt å sammen fra worldwide bygge sin egen enkle single-ended lille Marshall versjon.

Skjemaet og konstruksjoner ble bestemt omtrnt som GN-gitaren konstrueres nå. Dvs. noen gikk sammen om å lage et skjema for en helt enkel amp som kan lages av folk med minimal peil på elektronikk (dog ikke null peil).

P1 ble resultatet, noe jeg aldri selv har laget, men det er en amp på ca. 6W og den låter utrolig fint! Har hørt den selv :-)

Videre har de videreuviklet P1 til P1 Extreme, som er en litt mer hotrodda versjon. Litt mer punch men ikke mye.

Hi Ochtane er med en preamp som likner en Marshall JCM800, og da vil du få mer trash-lyd som nærmer seg metal osv.

Noe de arkiverte men var et aktivt prosjekt for ca. ti år siden var "The November". Dette var en amp som var tenkt låte som en Marshall JTM45 eller JMP men med mindre Watt, derfor brukte de 2XEL84 i stedet for 2XEL34. Det var her jeg hev meg på, akkurat som Randall på Mesa og Howard på Dumble ;-)

Jeg lagde en ultra Hi Gain metal preamp til sluttrinnet til November. Selfølgelig amp etter mitt øre! Denne er en-kanals, men med mulighet for å switche inn flere rørtrinn, slik at den låter alt fra fløyelsmyk 410 Bassman jazz via blues til brutal Metal… Er litt stolt av den der, for den har blitt bygget i Nederland, Belgia, Syd Afrika, Seattle USA og New York, ja også Tyrkia :-) Men dette er ikke noe for nybegynnere!

Og den ligger nå i arkivet til AX84, fordi de nå satser på sammensettbare amper.

Jeg ville gått for en extreme. Litt mer trøkk enn orginalen og allikeven overkommelig å bygge.

Er du god på elektronikk, kan jeg jo bidra med tips fra min modell, for da får du alt, og jeg har lydklipp hvis det er interresant.

Link to comment
Share on other sites

Det begynner å bli farlig lenge siden jeg så (eller hørte) den ampen. Jeg var fornøyd den gangen. Min var ikke helt "standard" heller mht jern, både spenning og utgangstrafo var litt annen enn "standard".

Hva slags utgangstrafo har du? (hvilken forsterker kom den fra?)

Hæhæ, det var jo den jeg hørte, og ble så imponert av :-)

Link to comment
Share on other sites

Hei, kult å ha kompetansen her på forumet. :-)

Har jern fra Marshall Class 5. Relativt spinkle trafoer, men regner med at disse kan brukes.

Tror det blir å gå for en P1, eller extreme. Tar deg på ordet jeg, om x'en er vassere. Er dog usikker på hvor mye jeg kan få ut av jernet jeg har. Det må jeg se å finne ut av..

Hva tenker du med egen variant? Er ikke god på elektro, men kan the basics. Så lenge jeg har en layout så er jo ting overkommelig. Knall med lydklipp om du har lett tilgjengelig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fant skjema for class 5'en her http://www.sewatt.com/files/sewatt/C5_Circuit_Diagram_complete.pdf

Ser at P1 extreme legger opp til oktal rør i utgangstrinnet. Jeg ville sjekket spec'en på PT. Særlig hvor mange ampere glødespenning den kan levere. oktalene trekker gjerne noe mer enn en EL84 om jeg husker riktig. Se om det står noe på trafoen. Ser forresten at X'en bare bruker 1 12ax7 mens class5'en bruker to, så da får du vel 300mA ekstra glødespenning å rutte med til utgangsrøret (Summer opp 12ax7: 300mA + det EL84'en trekker (600-800mA? husker ikke i farten, du får sjekke databladet link nedenfor) og se om det blir nok til det nye utgangsrøret.)

Om du går for et annet utgangsrør enn EL84, så får du også se litt på problemstillingen med utgangstrafo/impedans.

Rørdata finner du på denne siden : http://www.duncanamps.com ---> gå til TDSL og søk opp på rørnavn.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg har bygget to stk. Firefly varianter, med bra resultat. En på kretskort og en såkalt Point-to-Point (Gamlemetoden).

Nå er ikke jeg FRYKTELIG bevandret i hva som er "bra" lyd og "dårlig" lyd, men jeg synes de låter bra :) Vekker naboen hvertfall, hehe

Jeg tror faktisk jeg har ett ekstra kretskort liggende.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.