Web Analytics
Jump to content

Spille orgel akkorder på et midi fotbrett?


Dagen
 Share

Recommended Posts

Hei igjen

Jeg har stort sett bare gitar duppeditter, men jeg har et Axiom midi keybord jeg trykker litt på i ny og ne men da kobler jeg det opp mot PC og bruker soft synter.

Jeg tenkte og eventuelt kjøpe en mondul med noenlunde orgel og string lyder på og kjøre det fra et midi pedal bord?

Jeg er ikke ekspert på synth monduler og slike ting men noen sa engang til meg at man kunne lage "samples" uten at jeg egentlig forstod noe av det :-)

Tar gjerne i mot tips til utstyr jeg bør kikke nærmere på.

Mvh

Dag

Link to comment
Share on other sites

Du har i utgangspunktet to veier å gå.

Enten en sampler, der du spiller av en akkord, eller rettere sagt flere, og så trigger du det rette samplet ved å fortelle sampleren hvilket sample det skal spille av når du basser i vei på pedalene.

Me denne løsningen kan du egentlig bruke hva som helst som "donor", enten en gitar, et orgel, en annen synth eller tomflasker for den del.

En annen mulighet er å bruke en synth, der du lager en patch som inneholder de tre tonene du vil ha avspilt i den samme "lyden". Du må altså programmere en lyd som spiller grunntone, ters og kvint.

Hvordan dette låter, se det avhenger av dine kunnskaper om programmering av den aktuelle synthen, samt hvordan den er laget- additiv, subtraktiv eller AM/FM- syntesebasert, hvor gode/mange filtere den har osv.

Og så har det sikkert kommet til andre måter også.

Du sier ikke noe om du skal bruke dette live eller hjemme. Skal du bruke det hjemme, kan helt sikkert et musikkprogram av litt størrelse filtrere midisignalene opp til de tre tonene, og så bruke en softsynth til å spille akkordene.

Jeg kunne vel ha skrevet litt mer, men dette er det viktigste. Håper det hjalp noe, i det minste.

Link to comment
Share on other sites

JA supert, takk for tips. Jeg vil nok bruke det mest i øvingstudioet, men også ute på jobber hvis jeg får det til og funke. Vi er et tremans band og litt av utfordringen er at med en "live" trommis å ser jeg for meg at det blir stort sett bagrunns orgel og string som kan brukes på en slik måte, tenker da på tempo forandring.

Sampling høres jo greit ut uten at jeg vet annet en teorien med en sampler da :-) Finns det da samplere som har muligheten for Midi?

Eventuelt har noen tips til synter hvor man kan lage patcher?

Link to comment
Share on other sites

Oh, her finnes det en liten snedig sak (fantes om ikke annet) som kanskje kunne fungere... Jeg skal lete litt, men i hovedsak er det en stripe med sensorer som du fester bak på gitarhalsen, slik at du kan spille bass med tommelen (MIDI) samtidig som du spiller gitar. Jeg vil tro at å bruke det signalet til å spille noe annet enn bass ikke er umulig. Om denne saken ble en suksess, nei, men den kan jo ha sine bruksområder likevel. :)

Link to comment
Share on other sites

En annen mulighet du har, er jo step-trigging. Det vil si at du trykker på en pedal, knott, dings eller hva det nå er hver gang du vil gå til "neste steg". Da vil du kunne programmere inn akkordrekker og slikt i en sequencer, og gå til neste akkord/hendelse når du trykker på pedalen, knotten dingsen og så videre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.