Web Analytics
Jump to content

Pickup eller Mic til Akustisk gitar


Ekipeni
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg har en Ibanes AC 240OPN

Jeg har ikke helt ide om hva jeg er ute etter, men lurer på om det går ann å kjøpe Mic/pickup/preamp (hva enn det heter) til denne?

Jeg ønsker å kunne koble den til forsterker og ønsker helst en permanent løsning, ikke noe som sitter løst på gitaren.

Noe lignende det som er på de akustiske gitarene med dette innebygget.

Håper noen forstår hva jeg mener, da jeg ikke vet forskjellen på mic, preamp og pickup...

Link to comment
Share on other sites

Nå finnes det alt for mange varianter og velge mellom her da :)

Kan begynne med og forklare deg begrepene:

Pickup = Fysisk "mikrofon" som sitter på gitaren, denne tar opp vibrasjoner fra strengene dine ved hjelp av magneter, og sender dette videre til forsterker, Dette er hva du finner på en vanlig el-gitar

Mic = Brukes som regel som en betegnelse på en vanlig mikrofon du kan snakke i, eller ha foran gitaren, krever mikser, høyttalere evt også en strømforskyning

Nå krever en slik gitar du snakker om her (type kassegitar) ofte litt modifikasjon som kan være krevende.. men finnes også lettere løsninger som:

Er utrolig mye å velge i..

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Det er i hovedsak to måter å "mikke opp" en kassegitar på. Begge har sine svakheter og styrker, det er ikke en løsning som er best på alt.

Man kan montere et pickupsystem inn i gitaren, eller man kan bruke en mikrofon som festes på gitaren, eller på et stativ foran der man spiller.

Du nevner noe om en "permanent løsning", og da er noe du setter inn i gitaren noe du kanskje bør se på.

Den harde realiteten er slik at hvis du ikke er vant med trearbeid, så er dette kanksje noe du ikke skal kaste deg utpå selv. Det krever at man er vant med å jobbe litt med tre, og at man har evnen til å være nøyaktig.

Da avslutter jeg, da jeg ser at det allerede har kommet to gode svar.

For å gi deg et bedre svar enn det du allerede har fått, hadde det vært greit å vite hva du hadde sett for deg at dette skulle koste. Det er jo en kurant gitar du har, men veldig dyr er den dog ikke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har veldig god erfaring med K&K pickuper. Enkle å montere, semi-permanent og få inngrep i gitaren. I tillegg låter de bra. Jeg bruker disse i Archtop, Dreadnought, mandolin og bouzouki. Det sies fra høyere hold at en trenger ekstern preamp til disse og da helst K&K`s egne da de fleste mikkene er passive, men jeg har gode erfaringer rett i aktiv DI.

http://www.kksound.com/puremini.html

Link to comment
Share on other sites

En del som handler seg slike pickuper av typen som nevnt i innlegget over, blir veldig skuffet over lyden, da det låter "elgitar",

Jeg tenker da på sorten pickup, altså en singlecoil til å ha i lydhullet, og ikke den spesifike det er linket til. Den har jeg ingen erfaring med.

Det er jo fint hvis det er det man er ute etter, men ikke så innertier hvis det er kassegitarlyd man er ute etter.

Link to comment
Share on other sites

har liten erfaring med slike selv...men tenkte det kunne være et godt alternativ hvis man ikke har lyst til å gjøre noe særlig inngrep i gitaren. Hvis man kan få det installert for en rimelig penge er vel L:R Baggs løsningen nevnt tidligere en veldig god løsning...mye for pengene.

Link to comment
Share on other sites

Kan være verd å sjekke ut Ehrlund pickups. Ingen inngrep i gitar. Leste en anmeldelse av dem for et år eller to siden, og den var god

http://www.ehrlund.se/

Fant litt mer. Her er en test fra svenske FUZZ. Ikke helt ny, men..... http://www.fuzz.se/econtent/1324

Priser lå på 3.500,- inkl preamp hos http://www.tolgamusikk.no i 2010.

Ser man får den til 3.500,-SEK hos http://www.bontracasso.se

Edited by Moensel
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke hvor i landet du holder til, men her i Trondheim har vi 4Sound (gamle Tre45) med en skikkelig gitar-håndtverker (Geir) som kan montere en Highlander pick-up i gitaren din. Link: http://highlanderpickups.com/catalog/ip1.htm

Anbefales til en gitar du virkelig liker å spelle på.

Fikk dette gjort i en litt eldre 12-strengs Ibanez Vintage for noen år siden, og lyden (elektrisk) ble utrolig bra. En utmerket forsterket versjon av gitarens opprinnelige akustiske lyd kanskje med litt ekstra trøkk i midt / lav delen av tone-spekteret.

Mener de tok ca 1000 kr for jobben (det er noen år siden, som sagt).

Løp & kjøp :)

Link to comment
Share on other sites

Taylor produsrer en lydhulls-mic til sin GS mini...skulle ikke forundre meg om denne er god...og at den sikkert funker på en Ibanez også :)

http://www.gitarhuset.no/product/3008611/taylor-gs-mini-es-go-pickup

Den vil ikke fungere på ibanez-gitaren, ettersom den er spesialtilpasset GS mini.

Et viktig spørsmål er hvilken lyd du vil ha når du er koblet til?

Link to comment
Share on other sites

Gå for løsningen til Morten Larsens første innlegg. Rimlig og funker fjell.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde gått for en LR. Baggs M1A som Concker linket til litt høyere oppe. Det er jo tross alt en billig gitar som det ikke er verd (IMO) å investere veldig mye penger i. Og M1A låter veldig fint. Evt en Takamine Tri-ax som i bunn og grunn er samme pickup (også utviklet av LR Baggs) som M1A bortsett fra at denne er svart og at du kan bytte mellom aktiv eller passiv ved hjelp av en bryter.

Link to comment
Share on other sites

mener du at den ikke vil fungere i det hele tatt?? eller at det blir dårlig lyd?? synes det er rart om ikke den fungerer på en annen akustisk gitar også.

I teorien hadde denne fungert like godt i alle stålstrengsgitarer, hvis den hadde passet! GS Mini har en forhåndsmontert brakett inne i kassa som disse pickupene passer rett inni.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Arkadian
   Har noen her erfaring med Tonerider pickups? De får jo veldig mye skryt, men det er ikke alltid lurt å stole på internasjonale gitarfora. Norske, derimot. 😉
   Jeg vurderer et sett Alnico IV Classics til en Ibanez JTK4 jeg har hatt som støvsamler i årevis. Overraskende grei gitar, men pickupene holder ikke mål. Så jeg leiter etter ålreite pickuper som ikke koster mer enn jeg ga for gitaren. Eventuelle andre tips?
  • By minigrill
   Heisann, jeg har som i tittelen sies, kjøpt meg ny gitar. Jeg er veldig fornøyd, men vurderer å bytte ut pickupene, da jeg har lyst til å sette i pickuper jeg allerede har liggende. Det jeg lurte på var hva jeg kunne forlangt for disse ved evt. salg? Det er PRS \m/ det er snakk om.
  • By Soundmannen
   Heisann!
   Har en Gibson Les Paul VOS R8 som jeg vurderer å fjerne pickups coverne på. Noen som har prøvd? Vil lyden bli mer åpen og få mer topp?
  • By RawCutMusic
   Hei. 
   JEG TRENGER DERES HJELP FOR Å FINNE HVILKE UTSTYR JEG SKAL KJØPE

   Jeg har holdt på med musikk i mange år men aldri satt meg for godt inn i produskjon.
   Jeg har en del erfaring fra amatør studio men har aldri kludret for mye i programmene selv.
    
   Vil nå bruke `litt` penger på å sette opp et enkelt men bra studio.
   Jeg har ca 19.000,- tiljengelig og skal for dette kjøpe meg Mac, software, mic og headsett
   Utstyret jeg har er M-Audio BX12 monitorer og Focusrite Saffire 6 lydkort.
   Også har jeg et par skjermer som kan brukes hvis jeg skal gå for et av alternativene.
    
   Jeg ønsker å kunne flytte meg rundt etter hvor jeg er, har derfor sett for meg Macbook Pro og Logic Pro x.
   Headsett har jeg sett på disse (Beyerdynamic dt770, krk 6400, AKG av et slag) Jeg trenger headsett som ikke `lekker` lyd
   Men ser nå at jeg tror jeg får en middels Macbook pro pga pris å har derfor sett etter andre alternativer, jeg legger ved de tre alternativene jeg har sett på.
   (Musikken jeg spiller er noe typ The Weekend style musikk. Blues og Country.
   Jeg skal spille inn akustisk, elektrisk gitar, piano og synge.)
   JEG ØNSKER IKKE PC, DA JEG SKAL HA LOGIC PRO X
   1. 15.880,-
   13-tommers MacBook Pro – sølv
   Legg til i Favoritter 2,7 GHz tokjerners Intel Core i5, Turbo Boost opptil 3,1 GHz 8 GB 1866 MHz minne 128 GB PCIe-basert SSD Intel Iris Graphics 6100 To Thunderbolt 2-porter Bakbelyst tastatur (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Logic Pro X 2.  14.039,- (Her må jeg kjøpe software utenom) 
   Mac mini
   Legg til i Favoritter 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,5 GHz)
   8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM 1 TB Fusion Drive Intel Iris Graphics Brukerhåndbok (Norsk) Magic Mouse 2 3. 16.880,-
   21,5-tommers iMac
   Legg til i Favoritter 2,8 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor, Turbo Boost opptil 3,3 GHz 8 GB 1867 MHz LPDDR3 1 TB Serial ATA-harddisk med 5400 o/min Intel Iris Pro Graphics 6200 Magic Mouse 2 Magic Keyboard (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Tilbehørsett Logic Pro X  
  • By Gertiosa
   Hei
   Kjøpte meg nettopp en ESP LTD EC-401 VB med EMG 60/81 pickups. Helt nydelig gitar med flott lyd, men da jeg så på pickupene lå bridge pickupen skjevt. Den var hevet i front og senket bak. Noen som vet hva jeg kan gjøre for å fikse det? Lite giret på å sende gitaren i retur etter en dag!
    

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.