Web Analytics
Jump to content

"Renere" sololyd


TixO
 Share

Recommended Posts

Jeg lurer på om noen har noen bra tips til en pedal som kan gjøre lyde på soloene mine litt "renere".

Jeg har en Marshall JCM 2000 100W forsterker og spiller med ganske mye vreng, men kunne tenkt meg en litt mindre bråkete sololyd, så lurte på om noen hadde noen tips til en pedal eller to som kan rense opp lyden litt.

Link to comment
Share on other sites

Du må tenke motsatt, du bruker ikke pedal for å rense opp ampvreng.

En JCM 2000 skal være være kapabel til å få fin clean. På ampen bruker du lite gain og juster volum deretter. På gitaren tar du av litt volum, dvs ikke kjør på maks, men rundt 7-8, gjerne neck pickup. Mellom gitar og amp kan du kanskje prøve deg på en kompressor.

Link to comment
Share on other sites

Skriver under på at det å rulle ned på vrengen i ampen er en god idé. JCM2000 har i utgangspunktet ganske så ren og klar lyd.. Vil du absolutt ha mye vreng til rytmespill, så kjøper du deg en overdrivepedal for å booste ampen til rytme, og heller skrur av pedalen til solo..

Men det gøyeste er jo å ha en boost til vreng, og en boost til solo :)

Link to comment
Share on other sites

Det ligger overraskende mye i teknikk, har jeg lært meg med årene....

Tror alle bruker alt for mye gain i starten av gitarkarrieren.

Amen!

Hvis man vil ha renere teknikk er det beste å øve med bare litt gain.

Har funnet ut at hvis det låter rent med lite gain, låter det rimelig bra med mer gain også! ;)

Men nå er det kanskje ikke det trådstarter var ute etter! :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke akkurat verdens beste gitarist, men teknikken tror jeg ikke helt er problemet da lyden ble litt "grøtete" bare av å holde en tone. :)

Det som er problemet derimot, er at jeg bruker mye veldig mye vreng på rytma.

Jeg endte opp med å kjøpe meg en compressor som hjalp veldig mye, men har også fulgt noen av tipsa her med å skru ned vrengen litt, og kjører også noen av soloene på clean kanalen med en distortionpedal.

Takk for tips :)

Link to comment
Share on other sites

Mye vreng kan låte kult på soveromsøvingene, men sammen med band vil det ofte lønne seg å skru kraftig ned på vrengen (fra "High gain" til "Crunch").

Ser noen nevner teknikk også. Mye vreng maskerer gjerne de småfeilene som skiller mellom skikkelig tight og definert spilling og mer rotete spill. Jeg foretrekker derfor faktisk å gå helt ned på clean lyd når jeg skal øve inn nye riff/skalaer/soloer. Da hører man mye bedre de feilene man gjør og kan perfeksjonere. Lydsignaturen med vreng osv. kan man skru etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.