Web Analytics
Jump to content

Marshall 2061X 20 Watt - råd


Pledrik
 Share

Recommended Posts

Hei! Har funnet ut at jeg ikke lenger klarer å leve uten en Marshall stack i stua, og har begynt å kikke litt. Kom over denne http://www.blocket.se/dalarna/Supertillfalle___Marshall_Handwired_20W_stack_37826737.htm?ca=18&w=3

Er det noen som har noen gode råd vedrørende denne ampen? Jeg skal ærlig innrømme at jeg har null peil på Marshall stacks, og har vel egenlig ingen refereransepunkter. Spiller mye på clean (med pedaler), men vil jo gjerne kunne cranke den litt også. Spiller ikke (ennå?) i noe band, så denne skal forløpig stå i kosekroken hjemme - jeg har ingen naboer å bekymre meg over, men vil jo gjerne kunne nyte lyden uten å måtte blåse ut vinduene. Er det bare tull å ha noe sånt i stua? Finnes det bedre alternativer? Jeg er forelsket i vintage-looken på Marshallene, men vil jo primært ha en amp som låter så bra som mulig:)

Har forøvrig sett de nye 1 watterne, men er mest kiin på full size. Gode råd tas imot med takk!!

Link to comment
Share on other sites

Har ikke noe erfaring å slå i bordet med på den ampen der, men jeg la merke til at det var en to kanals forsterker med tone og volumkontroll på hver kanal. Med 20W så er nok volumnivået rimelig høyt likevel hvis det er uhildet rørvreng du er ute etter. I såfall bør du vurdere en attenuator i tillegg. Kanskje hadde en amp med mastervolum eller gain/drive kontroll vært å foretrekke siden det er hjemmebruk det snakkes om her...

Har en 20W Laney selv, og den spiller jaggu høyt nok hvis jeg presser clean kanalen til å vrenge hjemme i stua - artig ei lita stund, men foretrekker drive kanalen for husfredens skyld ;) (eller Mikke Mus Vox`en min... :P )

Link to comment
Share on other sites

Angående lydstyrke så kan det fort bli mye om cranker den på fullt volume. Men her har også element størrelse og antallet mye og si kontra watt.

Selv har jeg 9w på et 10" element og det holder.. i massevis! så 4stykk 12" på 20w kan bli høyt ja! ^^,

Men kan jo være muligheter og bare bruke et element kontra 4 til hjemmebruk?

det vil redusere mye av volumet, noe som jeg tror vil bli mye mer behagelig.

Link to comment
Share on other sites

Betyr dette at han neppe blir imponert av en radbrukket versjon av smoke on the water ved prøvespilling:)?

Men mer alvorlig - noen som har noen formening om prisen? Ser at hele pakken koster ca 1.600 pund i UK nytt så er ca 12.500 NOK ok for en slik?

Link to comment
Share on other sites

Hadde det vært en ide å kanskje se på noe marshall jcm serie f.eks kanskje, da den du ser på egentlig må spilles høyt for å få frem vrengen uten attenuator.

Det finnes en del kloner av disse forsterkerene også. Bla. Ceriatone. Som kanskje blir billigere enn originalen, men er ikke marshall da. :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.