Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp med 1 stk høyt bånd!


Dallaz
 Share

Recommended Posts

Hei, har oppdaget et aldri så lite problem med et høyt bånd på den lyse e-strengen. Det virker som om det 22.båndet er litt høyere enn de andre, og dette gjør at den lyse strengen skurrer på bånd 20-21. Bortsett fra dette klinger alle strengene som de skal overalt.

Er det noen måte å få ned dette høye båndet? Tenkte på filing eller banking med hammer, men tør ikke prøve det før jeg har forhørt meg litt rundt. Kunne såklart levert gitaren på et verksted, men hadde vært fint å få til dette selv!

Takker for alle svar!

Link to comment
Share on other sites

Du tar ett håndkle eller noe tykt og mjukt. Og slår ett hardt slag med hammeren over det båndet. Så er den nede igjen.

Mange ganger spretter ett bånd litt opp pga fukt eller tørt vær, eller om man har oljet for mye halsen etc...

Jeg har en plastikk hammer/klubbe som jeg bruker til sånt. Jeg betalte engang mye penger for ett bånd som stod opp. Gitarmakeren slo ett slag.. Etter de tapte pengene gjør jeg det selv:p

Edited by Tordenskrald
Link to comment
Share on other sites

Dette er jo ikke noe farlig om man tenker litt over hva man gjør, om det da er at båndet har gått opp ifra halsen..

Ta en ok plast hammer.. dvs ikke slegge.. Begynn med veldig svake slag (ettersom størrelse på hammer) så slå den forsiktig ned igjen.. så lenge du ikke tar den største slegga du finner å drar til går nok bra. sunn fornuft som gjelder!

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, hadde visst ikke gummihammeren for hånd. Skal se i løpet av helgen om den ligger på hytta. Kanskje jeg tar med gitaren dit og prøver med noen forsiktige bank ;-)

Andre som har erfaring med høye bånd?

Hvis det ikke er det at det har "løsnet" litt fra sporet sitt, er det nok filing av båndet som er veien å gå.

Link to comment
Share on other sites

Ja. Gjør som de har sagt. Bygg gjerne opp på "motsiden" med et trestykke pakket inn i et håndkle eller noe, slik at det ikke bare "fjærer tilbake". Sjekk at båndet faktisk flytter seg i den retningen du vil, og ikke bare "spretter fram og tilbake". Gjøre det det, kan supertynt lynlim være noe å tilføre. Som regel er det ikke nødvendig.

Husk at mange små klask som regel funker like bra som ett kraftig.

Samtidig, en slik jobb er som regel ikke 100%, fordi man ikke klarer å få båndet helt inn, men som regel blir det "close enough for rock'n roll"

Som Audun påpeker, båndet må kunne flyttes på . Sitter det fast, og er for høyt, så fil. Får du for eksempel eggen på en engangsbrytekniv under båndet før du starter, så er det potensiale.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

takk for gode innspill. skal prøve meg litt fram nå i helgen.

hvis jeg blir nødt til å prøve sliping, er det en fin fil som gjelder?

Skal funke det. Du burde legge maskeringsteip på hver side av båndet før du gyver løs, spesielt om det er lakkert gripebrett av lønn på fjøla di.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.