Web Analytics
Jump to content

Bok for nybegynnere!


Dandruff
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg vil gjerne vite hva er det dere mener om gitarbøker. Var de hjelpsomme da dere begynte?

Jeg lurer på om jeg skal skaffe meg ei veldig enkel bok med akkorder bare for å lære nye og huske de få jeg kunne fra før :)

Kan dere anbefale ei dere syns er god? Spiller ingen rolle om det er på norsk eller engelsk!

Takk på forhånd!

Link to comment
Share on other sites

Har aldri lært noe av en bok.. lærte noen basic akkorder fra fader'n, så tok jeg det videre derfra med stor hjelp fra Internett..

Synd å si det, men bøker blir utdatert her.. du kan lære deg omtrent alt som er å lære fra youtube alene i dag.. :) finnes masse på nettet ellers også om du søker etter litt..

Beginner free guitar lesson -> google

:)

Link to comment
Share on other sites

Verdensveven fantes ikke da jeg lærte meg gitar, men jeg har kun brukt en bok, og det er Lillebjørn Nilsens gitarbok. Jeg lærte det meste dog ved å høre på plater.

Har du lyst til å lære deg musikkteori på et litt bredere plan enn kun gitar, så anbefaler jeg Finn Benestads Musikklære. Den er ryddig og oversiktlig.

Link to comment
Share on other sites

Enig i Finn Benestad - Musikklære for noter, intervaller, kadenser og alt det faenskapet, men for en helt nybegynner på gitar vil jeg si Lillebjørn Nilsens gitarbok, hvis en skal kjøpe noe bok i det hele tatt. Jeg ville heller brukt internettet for hva det er verdt.

Jeg brukte ikke bøker når jeg begynte.

Jeg skulle vel egentlig lært meg å spille når jeg tenker meg om.. :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan anbefale gitarkurs 1 og 2 fra www.musikkskolen.no. Hjalp meg i bøtter og spann.

Disse kursene ble laget av lærere ved Den Nye Musikkskolen i Ålesund, som dessverre nå er konkurs :(

http://www.smp.no/kultur/article409762.ece

Derfor går nå disse kursene med 40% rabatt da de skal tømme lagrene. Bakdelen er at du sannsynligvis ikke får online-hjelp fra lærere hvis du har spørsmål slik man kunne tidligere. Men da er det jo bare å spørre her på forumet isteden. ;)

(Personlig har jeg aldri hatt behov for å bruke online-hjelpen, kursmateriellet er top-notch.)

Link to comment
Share on other sites

Det første du gjør er å styre laaaaangt unna "Spill Gitar!"-serien. Det er en fin samling med møkk, og duger såvidt til opptenning. Har bare negative erfaringer med den i undervisningssammenheng. Fant det lettere å skrive mitt eget undervisningsmateriell - og det sier sitt.

"Spill Gitar Nå!" er hakket bedre, men har et ganske utdatert repertoar. Som pedagog har jeg ennå ikke funnet en bok for nybegynnere som har en riktig bredde og oppdatert repertoar.

Nå skal det nevnes at jeg ikke har utforsket så mye av ikke-norsk litteratur, så der kan det godt være at du finner noe.

Internett er smekkfullt av gratis og gode ressurser. http://www.justinguitar.com nevnes ofte, og jeg kjenner flere voksne som har hatt godt utbytte av nettstedet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.