Web Analytics
Jump to content

Uønsket feedback fra singlecoils


Recommended Posts

Jeg har i det siste begynt å spille mer live, og det medfører at jeg spiller på høyere volum enn hva jeg gjør hjemme.

Jeg bruker vanligvis strat'en min med Bare Knuckle pickups i HSS konfigurasjon.

Gitaren er isolert med koppertape, og ut ifra hva jeg selv mener, er alt 100% riktig i henhold til koblingsskjema.

Uansett opplever jeg uønsket feedback i form av hyling og piping når jeg bruker singlecoilene som er av typen Bare Knuckle Mother's Milk.

Er det noen som har gode råd imot dette?

Link to comment
Share on other sites

Ja dette har jeg også prøvd. Du kan koke det opp og ha det stående til neste gang du måtte trenge voksing. Gitarmakere tar seg godt betalt for det...

Helst ikke kok det opp.... ;) Parafinvoks skal en ha respekt for. Ikke varm så mye over 65 grader :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også opplevd at fjørene som er mellom pickup og gitar, som justerer høyden, skaper feeding da pickupsa plukker opp vibrasjonene. Noe som gir ukontrollert feeding.

Dette kan du fint sjekke ved å lage feeding og justere strengehøyden på pickupsa.. Hvis frekvensen endrer seg, så vet du hva som er problemet.

Har opplevd dette på to gitarer (med humbuckere vell og merke). Erstatte fjørene med noe skum, eller dempe dem med noevar løsningen her.

Link to comment
Share on other sites

Greia er at bare knuckle allerede har tenkt på problemet med fjørene, og sender derfor ut pickupene sine med slike små gummislangebiter.

Jeg har pratet med BKP, og de vil at jeg skal sende inn pickupene slik at de får tatt en kikk på de. De sier også at dette er en garantisak så lenge det er produksjonsfeil / at de ikke virker som de skal, så jeg behøver strengt tatt kun å betale frakt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.