Web Analytics
Jump to content

hva slags jacks bør man kjøpe?


Recommended Posts

Det er mange måter å gjøre det på. I 9V effektbokser og lignende hvor det ikke er så høye spenninger har jeg brukt borrelås-tape og tapet biter på boksen og på undersiden (motsatt side av komponentene) av kretskortet. Det er enkelt, ser ikke super profft ut, men funker for mitt bruk. Det er også litt køddent hvis du skal gjøre "etterarbeid" og har tapet over der du skal lodde. Normalt gir tykkelsen på borrelåsen nok avstand til boksen til at dette ikke kortslutter, men har du store klumper med loddetinn eller lange leads som stikker ut så må du være litt obs. Kan evt lime et plastkort eller noe på boksen der du monterer.

Noen bokser har skinner på sidene slik at du kan skyve kretskortet inn i hakkene. Det krever at du planlegger størrelse på kretskort og boks på forhånd. Veldig kjekt.

Så er det "turrets" som du nevner som man fester gjennom et hull i kretskortet. Du får kjøpt nylonfester som festes i boksen med dobbeltsidig tape og som bare klipses på kretskortet men en slags mothaker. Jeg har også brukt maskinskruer gjennom et hull i boksen, tre på et avstandsstykke (plastrør, metallrør, isolasjonen på en gitarkabel), tre gjennom hull i kretskortet og deretter en mutter. En gang brukte jeg lange skruer og flere avstandsstykker og stablet flere kretskort oppå hverandre. Hvor mange festepunkter du trenger avhenger litt av størrelsen på kretskortet og hvor mye juling den får etc.

Link to comment
Share on other sites

Greenman kom meg i forkjøpet med bilde. Jeg følger opp med noen andre bilder. En fuzzboks med borrelås - Der kan du også se hva jeg gjorde med batteriet, kilte det mellom fotbryteren og veggen med et stykke skumplast.

Andre bilder er fra en Firefly forsterker jeg bygget. Der er det brukt metallføtter for kretskortet. I den ene enden har de hull med gjenger og festes i chassis med en maskinskrue. I den andre enden har de en tapp med gjenger som kretskortet festes i med en mutter. Mistenker at jeg kjøpte de på www.ampmaker.com.

<p>[url="

Edited by entoneskala
Link to comment
Share on other sites

Takker ;-)

Det jeg brukte på Firefly'en ligner de i det øverste bildet her :http://www.ampmaker.com/store/Loose-hardware-items.html

Da borer du hull i chassis der stand-off'en skal stå, og fester den med en skrue (vises ikke i bildet) gjennom chassis, skruehodet kommer da på utsiden av chassis. Stand-off'en blir da stående med tappen med gjenger opp. Du kretskortet med hullet nedpå tappen og fester med en mutter. Gir det mening?

Hvis du tenkte på den hjemmesnekrede løsningen jeg nevnte, så trenger du

en lang maskinskrue,

en eller to muttere

isolasjon fra en gitarkabel (kapp av 5-10 cm av en gammal kabel, trekk ut alle lederne og skjermen inni, og kutt pent i lengder på ca en cm)

1. Bor hull i chassis,

2. tre skruen gjennom fra utsiden,

3. for en mer stabil løsning kan du nå sette på en mutter og feste skruen i chassis

4. tre på et av gummistykkene du har laget

5. tre skruen gjennom et hull i kretskortet (du må altså bore hull i kretskortet)

6. fest med mutter.

se bilde:

img301.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.