Web Analytics
Jump to content

Bytte switch på Korg Pitchblack?


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Switchen på Pitchblacken min har begynt å kuke, noe som gjør at jeg ikke tar sjansen på å bruke den live. Den fungerer bare av og til. Prøvde med litt elektronikkrens, men det hjalp ikke... Er det mulig å bytte ut denne switchen?

Den ser sånn ut innvendig:

pblack.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det er tre deler av de som er med på switchingen som enkelt kan fikses eller byttes:

korgpitchblackswitches.jpg

1. Den mekaniske aktuatoren, den som du tråkker på. Denne kan justeres av hvem som helst, hvis problemet er at den ikke når frem til trykkbryteren.

2. Trykkbryteren. Denne er overflatemontert og enkel å bytte. Denne er prime suspect.

3. Relé. Det er her selve bypassen foregår. Denne er også overflatemontert, og også lett å bytte.

De andre delene av switchingen er det vanskelig å si noe om ut fra bildet, da må pedalen traces. Sannsynligvis er mikroprosessoren med, og muligens motstanden og kondensatoren like under releet. Det er uansett lite sannsynlig at feilen ligger i disse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg åpna den og knota litt, og nå funker den fint... Inntil videre :P Tror det er noe bugs med switchen, måtte trykke «nederst» på den for at den skulle reagere. Får satse på at den holder ut gigen i kveld, ellers har jeg noe TU2-skrot i bakhånd :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Fant et bilde av undersiden, og det viser seg at trykkbryteren jeg har kalt "2" ikke er overflatemontert likevel. Den har vanlige bein som går gjennom kortet, og da er den enda enklere å bytte.

Du må finne ut størrelsen og bestille en som ligner. Elfa har sikkert, og her er en kandidat fra Farnell som koster 90 øre pluss mva/frakt.

Hvis du gir opp og kjøper ny tuner tar jeg gjerne imot den gamle ;)

Hvorfor gjør de det sånn tro? Blir det for dyrt for dem med en skikkelig stomp-switch?

Relé gir overlegen holdbarhet, komponentene koster mindre, opplegget tar det mindre plass enn en 3PDT, og det er mindre manuelt arbeid for å bygge. Egentlig burde man heller lure hvorfor folk bruker store og klumsete 3PDT-brytere!

Link to comment
Share on other sites

Relé gir overlegen holdbarhet, komponentene koster mindre, opplegget tar det mindre plass enn en 3PDT, og det er mindre manuelt arbeid for å bygge. Egentlig burde man heller lure hvorfor folk bruker store og klumsete 3PDT-brytere!

Releet ja. De mikrobryterne bryter sammen i ett sett i min erfaring... Jeg tror jeg er på bryter nummer 5 i TS9en (men ok, greit, jeg har hatt den i 30 år).

--Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.