Web Analytics
Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg skal kjøpe en Laney cub 12r comboforsterker til hjemmebruk. Skal bruke den med en Gibson SG standard (humbuckers).

Jeg har forsket litt på nett og det virker som at høytaleren som følger med comboen er for puslete. Dette er et Celestion Rocket 50 element. Jeg skal derfor kjøpe en kraftigere høytaler, det blir enten merket Celestion eller Eminence. Problemet er at det er meget delte meninger om hva som er bra, og prisene er ganske like på disse. Jeg har tenkt å bruke ca. tusen kroner på et nytt.

Til nå er det enten Celestion Vintage 30 eller Eminence Man O War som er mest aktuelle.

Musikkstil er klassisk hard rock og heavy metal...

Noen tips?

Krister

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er veldig smak og behag. Du har jo også g12t 75 som er standard i de fleste dyre Marshall kabinettene. Det har også en del å si om comboen er open-back(som det sansynligvis er) eller closed-back. Når jeg skulle kjøpe nytt element til blackstar comboen jeg hadde, leste jeg meg fram til at v30 passet best til rock/metal, men endte med at jeg syntes de ikke hadde nok bass/trøkk(som de visstnok skal ha i et closed back cab). Tror du kommer til å få mye ut av å bytte ut rocket 50 elementet, siden dette ikke er så mye å skryte av :)

Endret av kamspro

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Comboen er av typen open-back ja. Har sett på g12t 75 og det skal visst være et bra element, men synes db-sensitiviteten er litt for lav- 97db. Siden dette bare er en 1x12 combo vil jeg ha et element med høy db (V30 ligger på 100, og Man O War'en ligger på 102).

Man O War elementet skal visst være bra for mere tunge riff, det er forresten på 120 watt. Vil en 15 watts forsterker få problemer med å drive dette? Høytaleren som følger med er jo bare på 50...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må ikke tenke så mye på hvor mange watt elementene er på, bare de ikke er på mindre enn ampen. men hvor sensitive de er kan være mer relevant. G12K-100 skal også være veldig bra for heavy metal. har dog bare hørt dem i et lukket kabinett

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

V30 er standard. De er tight, har mye diskant og låter knall til det meste imo.. ;)

I tillegg så er de ikke så altfor vanskelige å få tak i til en ok pris hvis du handler brukt.. Nypris er vell heller ikke så gale.

Endret av Troll

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! Dette er nok en smaksak. Er Celestion i bunn og grunn er et bedre valg enn Eminence?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, vil ikke si at celestion nødvendigvis er bedre enn eminence, men de fleste bruker celestion og det er derfor enklere å finne ut hvilket som passer best for deg

Endret av kamspro

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av SHAFFEЯ
   Hei!
   Tenkte å bytte elementer i kabinettet mitt fra G12T-75 til G12-65. Men da er spørsmålet hva slags ohm skal jeg ha? G12-65 kommer i 8 og 15ohms utgaver. De som står i kab idag er på 16 og kab/topp kjøres på 8. 
   Blir det da rett å kjøpe fks 8 ohms elementer å kjøre topp på 4?
   Er fint lite teknisk av meg desverre :-)
  • Av Alfi27
   God formiddag, godtfolk! Har savnet litt en samletråd for dette, så da er det ikke verre enn å bare starte en selv!
   Har funnet ut at høyttalere og spesielt kabinett(konstruksjon) har veldig mye å si for lyden, og blir ofte undervurdert. Flere casher ut masse penger på en forsterkertopp, så finner de Thomann sitt 2x12" med V30 som koster mindre enn høyttalerne hadde gjort for seg selv og tenker at de da sparer inn litt i forhold til så mye de brukte på ampen.
   Det blir litt som å kjøpe en PRS eller Suhr uten pickups og sette i Epiphone/Squier pickups, uten at jeg har prøvd det kabinettet og utelukker ikke at det er kurant. Trenger ikke være dyrt med bra kabinett heller, f eks Zilla lager skremmende billige atpåtil custom kabinett. 
   Poenget med tråden var egentlig høyttalere, men kabinett er jo veldig relevant så kjør gjerne diskusjon på det også! 
   Har eksperimentert med høyttalere en del i det siste, og kommet fram til et par ting. Den seneste, egentlig ganske rare opplevelsen fikk jeg i går. Har kjøpt inn et EVH 4x12 til Suhr SL67'en som jeg fikk grisebillig, og tenkte at siden det er en replica av VH sitt gamle cab må det nesten være bra.
   Utstyrt med fire G12-EVH som i praksis er rebranda Heritage Greenbacks og skal tåle 20 watt hver, står det likevel på kabinettet "100w". Da tenkte jeg at det burde tåle en skarve 50-watter, som John Suhr tidligere har uttalt at egentlig er nærmere 45 watt. Satte ampen på low (20w) og master og volum (gain) på 10, og gjett hva? Det låter som at hele greia skal gå i lufta! Når jeg skrur ned master til 8 så låter det utrolig mye bedre, går faktisk an å palm mute! Det er jo ikke snakk om et reelt problem, i en gig eller øvingssamenheng kommer jeg aldri til å kunne kjøre den på 10 uansett, men det er likevel litt rart. 
   Her er et lite eksempel, egentlig ikke laget for dette temaet men syns det viser det ganske bra likevel. Mikrofon og plassering, samt kabinett er identisk på begge klipp. Er også en Echoplex i front. Burde være greit mulig å høre forskjell, men at det har mange likhetstrekk er det ingen tvil om! 
    
   Har dere en erfaring dere vil dele? Spørsmål om høyttalere? Uansett, fyll ut et slikt skjema ? :
   Jeg; 
   digger: G12M GB/CB, G12H CB
   klarer ikke helt bestemme meg hva jeg syns om: V30
   takler ikke: G12T-75 
   Kjør diskusjon! 
  • Av Mr.D
   Hei!
   Ser at man får kjøpt Vintage 30-elementene i 8 og 16 ohm. 
   Hadde tenkt å bytte ut de jeg har i mitt kabinett (4x12) med disse. 
   Hva er egentlig forskjellen? Hvordan vet jeg om de er Kina-produsert eller ikke? Kan noen anbefale en nettbutikk?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.