Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Hei!

Jeg skal kjøpe en Laney cub 12r comboforsterker til hjemmebruk. Skal bruke den med en Gibson SG standard (humbuckers).

Jeg har forsket litt på nett og det virker som at høytaleren som følger med comboen er for puslete. Dette er et Celestion Rocket 50 element. Jeg skal derfor kjøpe en kraftigere høytaler, det blir enten merket Celestion eller Eminence. Problemet er at det er meget delte meninger om hva som er bra, og prisene er ganske like på disse. Jeg har tenkt å bruke ca. tusen kroner på et nytt.

Til nå er det enten Celestion Vintage 30 eller Eminence Man O War som er mest aktuelle.

Musikkstil er klassisk hard rock og heavy metal...

Noen tips?

Krister

Link to comment
Share on other sites

Dette er veldig smak og behag. Du har jo også g12t 75 som er standard i de fleste dyre Marshall kabinettene. Det har også en del å si om comboen er open-back(som det sansynligvis er) eller closed-back. Når jeg skulle kjøpe nytt element til blackstar comboen jeg hadde, leste jeg meg fram til at v30 passet best til rock/metal, men endte med at jeg syntes de ikke hadde nok bass/trøkk(som de visstnok skal ha i et closed back cab). Tror du kommer til å få mye ut av å bytte ut rocket 50 elementet, siden dette ikke er så mye å skryte av :)

Edited by kamspro
Link to comment
Share on other sites

Comboen er av typen open-back ja. Har sett på g12t 75 og det skal visst være et bra element, men synes db-sensitiviteten er litt for lav- 97db. Siden dette bare er en 1x12 combo vil jeg ha et element med høy db (V30 ligger på 100, og Man O War'en ligger på 102).

Man O War elementet skal visst være bra for mere tunge riff, det er forresten på 120 watt. Vil en 15 watts forsterker få problemer med å drive dette? Høytaleren som følger med er jo bare på 50...

Link to comment
Share on other sites

Du må ikke tenke så mye på hvor mange watt elementene er på, bare de ikke er på mindre enn ampen. men hvor sensitive de er kan være mer relevant. G12K-100 skal også være veldig bra for heavy metal. har dog bare hørt dem i et lukket kabinett

Link to comment
Share on other sites

V30 er standard. De er tight, har mye diskant og låter knall til det meste imo.. ;)

I tillegg så er de ikke så altfor vanskelige å få tak i til en ok pris hvis du handler brukt.. Nypris er vell heller ikke så gale.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.