Web Analytics
Jump to content

Firewire virker ikke på iMac


nikotro
 Share

Recommended Posts

Jeg har en iMac 27" som ble kjøpt inn i november 2009. Siden den gang har jeg benyttet ulike USB lydkort, men gikk til anskaffelse av et Firewire lydkort (Mackie onyx Blackbird) for ca en uke siden. Jeg trodde at dette var plug-and-play, og tok derfor for gitt at jeg skulle bruke minimal tid på å koble dette opp. Der tok jeg veldig feil. Når jeg koblet lydkortet til iMacen skjedde det ingenting, og det er ingenting som tyder på at lydkortet er tilkoblet. Det vises i alle fall ikke på iMacen, og LEDen på Mackien blinker, noe som indikerer at det ikke eksisterer noen link. Etter å ha saumfart ulike nettforum for råd, har jeg forsøkt flere triks for å få dette til å fungere. Reset av SMC og PRAM samt andre tips har blitt prøvd, uten resultat. I tillegg har flere kabler vært testet ut for å eliminere at det er dette som kan være feil. Jeg har også forsøkt å koble en Firewire HD på iMacen, og heller ikke denne kommer opp. En LED på HDen lyser riktignok, men det opprettes ingen kontakt.

For å sjekke om det kan være feil på lydkortet har jeg koblet det opp mot en ACER laptop, og her funker alt med en gang.

Er det noen som har liknende problemer eller tips til hvordan jeg kan fikse dette?

Link to comment
Share on other sites

Nei, lydkortet dukker ikke opp der heller.

Først gå på "verktøy" og "konsoll" for logg. Velg alle meldinger på venstre side og søk i søkefeltet på høyre etter "firewire". Dukker det opp noe der?

F,eks slik:

"08.02.12 20:31:00,000 kernel: FireWire (OHCI) Lucent ID 5901 built-in now active, GUID d83062fffee7e7be; max speed s800."

Dra ut alle FW enheter. Dra opp terminalen og skriv: (evt kopier)

sudo kextunload /System/Library/Extensions/IOFireWireFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleFWOHCI.kext/

sudo kextload /System/Library/Extensions/IOFireWireFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleFWOHCI.kext/

Koble til og sjekk på nytt.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.