Gå til innhold
MrHåvar

"Smooth 3pdt switch"?

Anbefalte innlegg

Okei, er rimelig ny på elektronikk, så ikke le dere i hjel :P har et inntrykk av at ulempen med true-bypass switcher, er at de klikker når du tråkker på de. Men,vox satchurator har smoothe switcher, samtidig true bypass? Trenger en forklaring! :) Samtidig kan også dere glupinger forklare litt om jording, og hvorfor man har 5-10 avstikkere i kretsen som går til jord. Takker og bukker. Hilsen Håvar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

- True bypass switcher, disse klikker jo fordi det er en mekanisk vippebryter inni der så det bråker litt, samt lager det en poppelyd i effekten men dette kan du fjerne ved å sette en >1Mohm fra input til jord i begynnelsen av kretsen.

-Satchuratoren din har nok en momentant bryter (som i boss pedalene) der det kun er kontakt når den er trykt nede, her bruker en elektrisk svitsj (google: flip-flop circuit, SR-vippe).

-Jording, vanskelig tema å dekke med få ord. Les litt rundt på nettet, jord i forbindelse med likestrøm er som regel ett felles nullpunkt for forskjellige spenninger. Dette er også med på å hindre støy i for eks. 230V kretser i hjemmet ditt, samtidig beskytte deg mot støt osv...

5-10 avstikkere fra hvilke kretser?! Alle kretser må tilkobles ett nullpunkt og et høyere spenningspunkt(så lenge det er likestrøm), for å kunne fungere i det hele tatt...

Vekselstrøm, da svinger fasene sinusformet rundt et nullpunk og veksler mellom pluss og minus, igjen Google it :)

Håper det ga litt basics, også lurt å lese om Volt, Amper og Ohm som grunnleggende før en hopper inne på mer avanserte ting som dioder, transistorer, kondensatore, motstander osv..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På alle layouter står det GND på diverse steder, dette er vel til jord, om jeg ikke tar helt feil? -.- Spørsmålet mitt er vel strengt; hvordan kobler man en DIY-pedal til jord?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, GND - ground - jord.. Du kobler først og fremst jackene til jord når du skrur dem fast i boksen du skal bygge. Sleeven på jack inputene har mekanisk kontakt med boksen her, akkurat som på bilen din.. minuspolen er koblet til karosseriet..

Har du en plasboks må du strekke ledninger mellom jackene.

Det siste men det viktigste er å koble 0v/minus fra DC-pluggen og batteriet ditt til Sleeven på jacken slik at den lager en felles jord sammen med det andre.. Gjør du ikke dette vil du garantert få masse undvendig støy i pedalen :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ahh! perfekt! så ingenting skal ut av boksen? Jeg er virkelig helt noob på det her, helt flaut egentlig...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ingen ledninger skal/burde stikke ut av boksen :)

Det eneste som skal stikke ut er jack inputs, brytere, potmerere, DC plugger, LED osv..

Vi har nå alle vært der ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mye bra info på nettet ;)

Ellers finnes det også mange andre DIY fora med elektronikk, for eks. freestompboxes.org og diystompboxes.com..

Flere sider som har info om forskjellige pedaler og elektronikk..

Viss du hadde tenkt å bygge noen pedaler så har madbeanpedals.com bra PCB'er..

Tonepad har også mange gøye prosjekter, men de siste gangene jeg bestilte så mangla det deler av ordren, sendte feil, brukte lang tid osv...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er flott at du søker informasjon og tør å stille spørsmål!

Andr3as nevner noen nettsider, og det er også skrevet mange gode bøker om elektronikk. Jeg antar at fagbøkene til elektro har litt å by på, http://www.gyldendal.no/Videregaaende/Elektrofag/Vg1-Elektrofag/Vg1-Elektrofag/Grunnleggende-elektronikk

Selv begynte jeg med eksperimentering og enkle byggesett, blant annet med et kit fra Philips: http://ee.old.no/abc/ Disse ble solgt på lekebutikker i gamledager, men jeg vet ikke om man får tak i noe lignende nå.

har et inntrykk av at ulempen med true-bypass switcher, er at de klikker når du tråkker på de. Men,vox satchurator har smoothe switcher, samtidig true bypass?

Satchurator har ikke true bypass. Den bruker elektroniske brytere (SN74HCT74 dual D flip flop) som styres av to "momentane" trykkbrytere.

For å ha true bypass må man ha et DPDT mekanisk bryterelement. Dette kan være en fotbryter som klikker, eller et relé.

For å lage "smooth switch" brukes momentan bryter og en holdekrets, som Andr3as skriver.

"Smooth switch" + true bypass løses dermed med momentan bryter, holdekrets og relé.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

VGS-bøker for elektronikk er veldig simple og greie å starte med. Jeg bladde kjapt i en slik for litt siden, og der var det mye kjekt for nybegynnere - på norsk til og med!

Har selv nå 9 bøker innen elektronikk (noen av dem med opptil 1500 sider), alle på engelsk da.. Men hver bok har sine kvaliteter og man lærer mye mer kontra det å bare lese på nett ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har lest kjapt gjennom noen VGS bøker, og der er det mye å hente, ja! Tungt å bare lese fra pc-skjermen, hvor lite er forklart og du må søke opp hvert eneste fremmedord...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.