Web Analytics
Jump to content

HJELP! Feeding/uling fra 5150


Stormshadow2k
 Share

Recommended Posts

Hey!

Trenger hjelp! Fort!

Har satt inn nye rør i 5150'n fra dougstube.com ---> http://www.dougstube...5150-tubes.html

Når jeg har brukt ampen i ca 30-40 minutter begynner den å feede og ule noe inni granskauen, selv om jeg muter strengene med begge henda!

Den er helt fin i starten, men det virker som om det hele begynner når ampen har fått varmet seg opp.

Før har jeg spilt med volum på rundt 4.5 på vrengkanalen og hatt masse bunn, punch og flyttet luft så det holder slik en 5150 skal. Nå må jeg dra på helt til 8-9 og fortsatt høres det ut som selve trøkket er borte i ampen. Det er nesten til å grine av!

Skal spille konserter denne måneden og trenger hjelp ASAP! Noen som har peil på hva dette kan være? Dårlige rør?

Har ikke satt i fabrikk-standard "stock" rør, men de under "metal" fra dougstubes.com linken over. Må jeg muligens justere bias? (Hva nå det er for no rart...)

*Desperat*

Edited by Stormshadow2k
Link to comment
Share on other sites

Alle forsterkere jeg vet om med El34, 6L6, KT66 eller 6550 utgangsrør bør ha bias justering ved rørbytte av utgangsrørene. De eneste jeg har hørt om som ikke trenger er Mesa amper hvor man bytter til Mesa rørmed samme "verdi" eller no. Crappty crap, jeg hadde justert uansett. Mesa er jo oftest justert altfor lavt så det låter skit.

Link to comment
Share on other sites

Fant løsningen. Bytta ut ett og ett preamp rør og fant til slutt synderen. Akkurat hva som var galt med det røret som lagde krøll vet jeg ikke, men ampen var tilbake til god-formen etter å ha byttet det ut og det er alt jeg bryr meg om. Og alle hjerter gleder seg! *puh*

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.