Gå til innhold
texaz

best mulig lyd i xp

Anbefalte innlegg

Noen som veit hvordan man setter opp xp for best mulig lyd

(prosessor kraft dedikert til lyd)

bruker usb2 utgangen til lydkortet (behringer bca 2000)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

du for nok ikke bedre LYD i seg selv egentlig men du får bedre YTELSE til prosesser som behandler lysen. bl.a ved å huske å gå inn på "system properties", finne tab'en "advanced". Der trykker du performence settings, og igjen en ny tab som heter "advanced". Her bør du sette Processor scheduling til background services, istedet for programs.

Dette fordi at det er så mange prosesser som jobber i bakgrunnen når man driver med lyd (og video), f.eks plug ins m m

sjekk http://www.musicxp.net/ for mye mer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samt at du bør slå av alle oppstartsprosesser som du ikke trenger:

Trykk Start|Kjør...

Skriv inn msconfig og trykk enter.

Under Oppstart kan du sansynligvis slå av alle prosesser (mye av dette er det dill-dallet som dukker opp som tray-icon ved klokken).

Hvis det viser seg at du har slått av for mye så er det bare å gå inn å slå dem på igjen.

Kan også slå av en del oppstarts-services, men da bør man ha litt mer peiling på hva man gjør. Google.

Skal være mulig å boote XP med et ramforbruk på litt over 50 mb.

Et dårlig lydkort med MME-drivere er også mye tyngre å drive enn et bra lydkort med bra ASIO-drivere.

Defragmenter harddisken ofte. Minst en gang i uka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ok, takk for tips :lol:

Jeg har store problemer med og få bca 2000 lydkortet mitt til og spille rent uten og måtte lade hele tiden enda pcen skal ha spec langt over minimums grnsene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

"Lade"?

Hvilket program kjører du? Hvilken driver på lydkortet benytter du?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når jeg prøver og spille av musikk igjennon kortet vil musikken starte kanskje gå i noen sekunder stoppe og starte igjen. Ved innspilling tar den kanskje opp noen sekunder for så og stoppe.

Den streken som følger lydsporet i cubase starter og stopper med ujevne mellomrom

utstyr i bruk er behringer bca 2000 lydkort og cubase se.

har satt opp asio driverene til lyd kortet i cubase.

Har også innstalert ned den nyeste driveren til lydkortet.

pcen er compaq evo n800v pentium4m 1,7ghz.512ram og usb2

pcen er snart 3 år

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da er det ikke noe i veien med PC-en iallfall. Med 1,7 GHz prosessor burde du være i stand til å spille inn/av iallfall 15 spor samtidig.

Sikker på riktig lyddriver er valgt i Cubase? Hvis du har innebygd lydkort på hovedkortet så bør dette disables.

Det kan virke som om det er noe galt med lydkort-driver, eller at riktige driver ikke blir brukt i Cubase.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Veit ikke lenger jeg.......

prød det meste av det som står i postene over men ingen ting hjelper.

prøvd også forskjellige drivere til lydkortet uten hell.

lurte litt på og bytte til lydkort til firewire i stede feks m-audio

jævlig dumt for jeg liker utformingen og grensesnittet veldig bra

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror ikek det er noe poeng. Med all respekt, tror du må lære deg å bruke verktøyet du har først før du forandrer det. men jeg har vanskelig for å vise deg hvordan over nettet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ok

litt feilsøking. Cubase fungerer fint vist jeg bruker oppsettet for asio directx.

deaktiverer internt lydkort på pc. Setter opp maskinen for og støtte bakrunnstjenester. aktiverer asio bca2000 driverene i vst multitrack og systemlink ut og in i cubase

lydkortet fungerer også fint før det blir koblet til pcen.

kortet blir så koblet opp til pcen igjenom usb. jeg setter opp kortet for 2 kanaler og direct line. Setter opp cubase for stereo mastering setup.

Jeg ser at lyden kommer inn på grafene.

Problemet er upåvirket av hvordan latensy er stilt eller om asio velgeren på lydkortet står i digital eller analog.

Jeg trenger strengt tatt ikke og spille noe heller kan bare sette play på cubase og linjen som følger lydsporet oppfører seg som tidligere beskrevet.

Du har helt rett i at jeg sikkert burde lære utstyret og kjenne men man blir litt motløs når alt går galt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.