Web Analytics
Jump to content

best mulig lyd i xp


texaz

Recommended Posts

du for nok ikke bedre LYD i seg selv egentlig men du får bedre YTELSE til prosesser som behandler lysen. bl.a ved å huske å gå inn på "system properties", finne tab'en "advanced". Der trykker du performence settings, og igjen en ny tab som heter "advanced". Her bør du sette Processor scheduling til background services, istedet for programs.

Dette fordi at det er så mange prosesser som jobber i bakgrunnen når man driver med lyd (og video), f.eks plug ins m m

sjekk http://www.musicxp.net/ for mye mer

Link to comment
Share on other sites

Samt at du bør slå av alle oppstartsprosesser som du ikke trenger:

Trykk Start|Kjør...

Skriv inn msconfig og trykk enter.

Under Oppstart kan du sansynligvis slå av alle prosesser (mye av dette er det dill-dallet som dukker opp som tray-icon ved klokken).

Hvis det viser seg at du har slått av for mye så er det bare å gå inn å slå dem på igjen.

Kan også slå av en del oppstarts-services, men da bør man ha litt mer peiling på hva man gjør. Google.

Skal være mulig å boote XP med et ramforbruk på litt over 50 mb.

Et dårlig lydkort med MME-drivere er også mye tyngre å drive enn et bra lydkort med bra ASIO-drivere.

Defragmenter harddisken ofte. Minst en gang i uka.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg prøver og spille av musikk igjennon kortet vil musikken starte kanskje gå i noen sekunder stoppe og starte igjen. Ved innspilling tar den kanskje opp noen sekunder for så og stoppe.

Den streken som følger lydsporet i cubase starter og stopper med ujevne mellomrom

utstyr i bruk er behringer bca 2000 lydkort og cubase se.

har satt opp asio driverene til lyd kortet i cubase.

Har også innstalert ned den nyeste driveren til lydkortet.

pcen er compaq evo n800v pentium4m 1,7ghz.512ram og usb2

pcen er snart 3 år

Link to comment
Share on other sites

Da er det ikke noe i veien med PC-en iallfall. Med 1,7 GHz prosessor burde du være i stand til å spille inn/av iallfall 15 spor samtidig.

Sikker på riktig lyddriver er valgt i Cubase? Hvis du har innebygd lydkort på hovedkortet så bør dette disables.

Det kan virke som om det er noe galt med lydkort-driver, eller at riktige driver ikke blir brukt i Cubase.

Link to comment
Share on other sites

Veit ikke lenger jeg.......

prød det meste av det som står i postene over men ingen ting hjelper.

prøvd også forskjellige drivere til lydkortet uten hell.

lurte litt på og bytte til lydkort til firewire i stede feks m-audio

jævlig dumt for jeg liker utformingen og grensesnittet veldig bra

Link to comment
Share on other sites

ok

litt feilsøking. Cubase fungerer fint vist jeg bruker oppsettet for asio directx.

deaktiverer internt lydkort på pc. Setter opp maskinen for og støtte bakrunnstjenester. aktiverer asio bca2000 driverene i vst multitrack og systemlink ut og in i cubase

lydkortet fungerer også fint før det blir koblet til pcen.

kortet blir så koblet opp til pcen igjenom usb. jeg setter opp kortet for 2 kanaler og direct line. Setter opp cubase for stereo mastering setup.

Jeg ser at lyden kommer inn på grafene.

Problemet er upåvirket av hvordan latensy er stilt eller om asio velgeren på lydkortet står i digital eller analog.

Jeg trenger strengt tatt ikke og spille noe heller kan bare sette play på cubase og linjen som følger lydsporet oppfører seg som tidligere beskrevet.

Du har helt rett i at jeg sikkert burde lære utstyret og kjenne men man blir litt motløs når alt går galt

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.