Web Analytics
Jump to content

Modulus Flea / Funk Unlimited diskusjonstråd


Axxis
 Share

Recommended Posts

Hei. Tenkte å starte en diskusjonstråd for Modulus Flea / Funk Unlimited.

Finnes lite av denne bassen i Norge, og jeg eier en Flea 4 selv.

Jeg er storfornøyd med min. Den er med Aguilar OBP-1 og Seymour Duncan Basslines, samt en Bad Ass II bro.

Bruker den gjennom en Gallien Krueger 1001RB-II og 2x Neo 2x12 kabinetter.

Er det flere her på forumet som har en, som vil dele litt meninger?

Jeg har en del basser, men setter modulusen som hovedbassen min live. Jeg spiller i et funk-rock band.

Blandt den har jeg:

Music Man Stingray 4 HS

Music Man Stingray 5 H

Music Man Sterling 4 H

Fender Jazz Bass Am STD 4

Squire Jazz Bass 5

Fleabass (fleas merke)

Sammenliknet med music man basser (eneste bassen som kan likne), så er den høyere volummessig (16V preamp), og mer punch. lavere og lettere action, men mye "mindre båndskurr".

Likner mye på en Sterling (tynnere hals enn Stingray) egentlig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg eide en Modulus Quantum 5 for to års tid siden, vanvittig god bass! Grafitthalsen gav mersmak, og jeg spiller nå på en Stingray 5H med Status grafitthals. Neste bass blir nok en Funk Unlimited 4!

Men ja, de er nok litt for dyre og ukjente til å få en stor tilhengerskare her til lands.

Edited by Orph
Link to comment
Share on other sites

Tre45 var vel de som tok de inn til landet i sin tid. Nå er de jo under paraplyen til 4sound og sist jeg var innom der var det stort sett standard fender og deres kloner som hang på veggene rent bortsett fra en og annen yamahabass. Kjøpte min siste modulus fra statene og betalte der 17000kr. På tre45 anslo de at de måtte ha mellom 30000 og 35000 for en slik bass. Sier seg selv at den er lite salgbar i lille Norge til en slik pris. Kan jo begynne å tenke ganske mange andre alternativer blant annet få bygget en custom sak mange plasser. Når det gjelder status har jeg prøvd noen slike og de har alle spilt som en drøm. Utrolig lettspilt og med lav action. Synes nok modulus er litt mer krevende å spille på. Vet ikke hva det er men det kan muligens ha noe med skalaen på bassen. Lurer på om ikke status sine er 34" mens de fleste modulusene er 35". Har også hatt lyst til å prøve en Zon bass. De er nok hakket dyrere en de fleste status og moduluser jeg har sett men skal visstnok låte litt anderledes enn i alle fall modulus.

Muligens vinne i lotto først :P

Link to comment
Share on other sites

selv sverger jeg til Status Graphite for Graphite instrumenter.

Helt enig ! Jeg har flere Statusbasser med grafitt (både i hals og kropp) og de er av super kvalitet og ekstremt gode instrumenter. Og kjempebra lyd ! !

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle ønske jeg kunne fått tak i bass med gjennomgående karbonhals og samme kropp-profilen som Spector Euro serien. Det hadde vært den perfekte bassen for meg! Men såvidt jeg vet er det ingen som produserer noe sånt noe. Kunne kanskje sjekket med Moses, dog, de lager jo masse custom greier.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.