Web Analytics
Jump to content

Nytt liv til en gammel traver


Ichi
 Share

Recommended Posts

Kom over denne gitaren hos søstra mi i sommer, svogeren min jobber på miljøstasjon og fant den kasta i en container. Han hadde tenkt å borre hull i den og skru den opp i taket på rommet til eldstemann. Han fant heldigvis en annen og litt penere gitar i en container mens jeg var der, og da fikk jeg ta med denne.

Selv om den så nokså herpa og sliten ut med masse merker på kroppen, ødelagte stemmeskruer, ikke-fungerende elektronikk og manglende knotter syntes jeg kvaliteten både på hals og kropp så bra ut, og ikke minst var den merka Made in Japan. Etter litt undersøkelser fant jeg ut at gitaren blei laga rundt midten av 70-tallet, sannsynligvis av Matsumoku eller FujiGen. De produserte på denne tida merker som Burny, Edwards og Greco. Martin & Co laga "billigmerket" Sigma M (eller Pi) i både akustisk og elektrisk utgave på disse fabrikkene, men så vidt jeg veit ikke Stratocasterkopier. Jeg antar at fabrikkene rappa merkenavnet og laga stratter sjøl. Fujigen produserte seinere for Fender.

Kvaliteten på både treverk og bygg er topp. Kroppen er i to deler mahogny, og halsen er i lakkert lønn med oversadel i bein med pre CBS headstock og bullet trussrod.

DSC00228.jpg

Jeg beholdt selve bridgeplata og strengeklossen, men resten av hardwaren er bytta ut da den enten manglet eller var ødelagt. Kjøpte et plekterbrett fra Wilkinson med vintage pickuper, syns det passa bra. Jeg synes bruksmerka har sin egen sjarm, dette er ekte relic.Lakken på halsen har fått den rette nydelige gultonen. Lyden i gitaren er veldig lys og fyldig med masse sustain, hele gitaren spiller med. Båndene er nokså slitne og flate på toppen nå, men med kroning holder de noen år til.

DSC00230.jpg

DSC00229.jpg

Kommer til å oppgradere stemmeskruer og elektronikk etterhvert, men ellers skal den få være som den er.

Link to comment
Share on other sites

Finnes mange gode gitarer der ute som ikke har "Fender" eller "Gibson" logo på som kan måle seg med de bedre i både spillbarhet og lyd.

Vi er nok fort kresne og vipper lett over til kjente merker, kanskje fordi vi vet at vi får det vi betaler for istedenfor å kanskje ta en risk..

Uansett! Pen gitar og morsomt prosjekt, den kan hvertfall ikke bli noe dårligere etter noen upgrades! ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.