Web Analytics
Jump to content

Bygge pedalbrett


potamotrygon
 Share

Recommended Posts

Hei etter mye om og men så har jeg funnet ut at jeg skal investere i noen skikkelige pedaler å få bygd meg et pedalbrett.

Det eneste problemet er det at jeg ikke har peiling på hvordan jeg skal plassere de, og hvordan få koblet de til hverandre med strøm.

På pedalbrettet mitt så vi jeg ha en volum og en wha pedal, en chorus, en phaser og en delay.

Hvis det er noen som kan forklare meg hvordan jeg burde sette disse sammen og hvordan jeg kan koble de til strøm så hadde jeg blitt veldig glad :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Et brett kan lages av det meste :)

Mange velger å kjøpe seg et, det kan være greit med tanke på at de brettene som regel er solide. Det kanskje også litt greiere med tanke på å lage et kabelsystem på undersiden e.l. hvis man ønsker noe sånt.

Denne er veldig ålreit: http://www.godlyd.no/gitarutstyr/t-rex-tonetrunk-55-gigbag.html

Link to comment
Share on other sites

Av egen erfaring.. ikke gjør det mer vanskelig en du må! Rema har ofte rett.. det enkle er ofte det beste ^^

Jeg vil anbefale deg å bygge det slik at du får 3-4 planker som ligger vertikalt over 2-3 støtte bein, å bare kle dette med bårrelås..

Fine eksempler i tråden her:

http://www.tdpri.com/forum/stomp-box/153763-my-do-yourself-ikea-pedalboard-build-thread.html

Angående rekkefølger så er det jo ingen helt faste regler på dette. men Volume så wah-wah er en grei start, slik at volume pedalen ligger først i kretsen.

Så pleier jeg personlig å ha overdrive fulgt at distortion, å til slutt delay og reverb.

Angående strøm kjøper du deg 9v adapter å en slik:

5-way-daisy-chain.jpg

Fås kjøpt de fleste steder :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde spandert 1000 kroner på et tonetrunk pedalbrett. Da får du solide saker hvor det i tillegg er lett å rute gitar- og strømkabler. I tillegg får du med en polstra bag du kan legge brettet i når du er på farta. Morsomt med DYI-prosjekter, for all del, men tviler på at det er veldig mye å hente her.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde spandert 1000 kroner på et tonetrunk pedalbrett. Da får du solide saker hvor det i tillegg er lett å rute gitar- og strømkabler. I tillegg får du med en polstra bag du kan legge brettet i når du er på farta. Morsomt med DYI-prosjekter, for all del, men tviler på at det er veldig mye å hente her.

Enig. Tonetrunk er veldig kurant, og da får man som sagt med en passende bag. MEN har man lyst til å gjøre det, og har materialer liggende, så blir det jo en litt annen sak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.