Web Analytics
Jump to content

Utdanning på NISS?


aMo

Recommended Posts

Er det noen her som har kjenskap til NISS (Norsk Institutt for Scene of Studio)?

Driver å vurderer en utdannelse, og hva de tilbyr ser bra ut for meg..

Noen som har kjenskap til denne skolen?

Er det værdt penga?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 32
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kompis av meg gikk på NISS, på tv/film linja der.. Han jobber som freelance som klipper nå, men jeg aner ikke noe om musikk/lyd linjene. Men når han gikk der hadde skolen bare status som "videregående" skoler har.

Men han er veldig fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar...

For meg så har det lite å si om hva slags status skolen egentlig har, da jeg ikke engang har fullført videregående skole..

Kunne tenkt meg å komme inn på Norsk Musikk Høyskole også, men jeg mistenker at opptakskravene dems er litt harde for en stakkars "nybegynner" som meg (i og med at jeg ikke har noen som helst formell musikalsk utdannelse).

Link to comment
Share on other sites

På musikkhøgskolen må du ha en ganske solid bakgrunn for å komme inn på - både teoretisk og praktisk. I tillegg må du ha fullført VGS om du ikke er spesielt begavet.

NISS vet jeg lite om, men du får jo faktisk en formell utdannelse og hva du får ut av det er vel mye hva du gjør det til selv vil jeg tro!

Både i lyd og musikerbransjen er det vel hva du kan, og ikke hva du har av utdannelse som teller. I alle fall i utøvende musikerbransjen er det slik.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken utdanning tenkte du på?

Jeg går på NISS nå, Lydtekniker utdanningen første året.. Kan fortelle litt om det hvis du vil..  

...men bare hvis du vil  :wink:

Jeg har lyst til å begynne på den linjen. Kan du fortelle litt om den ? Hva du må kunne på forhånd osv ?

Link to comment
Share on other sites

NISS kan jeg anbefale på det varmeste, meget skøy! Masse prosjekter og praksis, meget gode lærere, intressante fag.

Nå f.eks. holder vi på å lage kortfilm og produsere en låt me et band. enormt skøy! :)

De har pusset opp for flere milionertallskroner! Masse musikkstudioer, Miksekino for 5.1, MacLab for Pro Tools etc etc etc.

Husker ikke kravene akkurat nå da, men du kan jo fyke på NISS.no og bestille brosjyre for 05/06, der står alt du måtte vite, nesten.. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en katalog fra NISS, og tror det kunne vært veldig kult å gå der...ikke fordi jeg har tenkt til å bli en lydtekniker, men fordi jeg har lyst til å ha litt basiskunnskaper om studio-teknikk...

ser i katalogen at de har et helgekurs for hjemmestudio/innføring i cubase, det høres jo veldig kult ut...koster 4500 da..

Link to comment
Share on other sites

Ligg unna musikerutdanningen :)

Redd for at det faktisk kan komme noen nye unge lovende teknikere som gjør en såpass mye bedre jobb en deg, at du bare må ta å pakke sakene dine og begynne å importere bananer? ;)

Fordi jeg studerte MUSIKK så skulle jeg bli redd for at det kom bedre TEKNIKERE enn meg? Hvor er logikken? De aller fleste som har gått lyd på den skolen er 100% bedre lydteknikere enn meg uansett. SÅ greit er det

Lydteknikerutdanningen er jo bra, men musikerutdanningen DERIMOT (og det er det vi snkaett om her) har ikke akkurat rykte på seg for å være spesielt bra. Mye rot og tull. Ikke verdt 50 000,- + i året etter min mening

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.