Web Analytics
Jump to content

NGD Jackson Concept


Tell
 Share

Recommended Posts

På vei hjem fra skolen plukket jeg opp min splitter "nye" Jackson Concept JRR-94. Detta er en Randy Rhoads formet gitar som ble sluppet som en ny serie i 93 (i følge jackson) men blei ingen stor suksess så serien opphørte i starten av 95 engang. Min er av 94-årgang, som kun er 3 år mindre enn meg selv.

Forventet ikke veldig mye av denne gitaren, på tross av at jeg har hørt en del gode ting om den. Jeg betalte ikke allverden for saken, 1780 svenske inkludert frakt.

Gitaren kom i en hardcase. Så litt småslitt ut på utsiden, men mindre enn det man ville forventet med en så gammel case, og når jeg åpnet case'en var herligheten over meg. Omringet av svart fløyel lå en sort RR med hvite EMGs.

Har spilt en liten time på den, og jeg har aldri opplevd at en gitar føler så rett i hendene mine, den kjentes ut som en ibanez, bare kjappere uten å føles tynnere. Dette er en meget levende gitar. Når jeg slår av powerchords kjennes det ut som gitaren bare har lyst til å sprette ut av hendene mine, i tillegg er lyden meget varm og til aller høyeste grad levende den også, ikke noe jeg hadde forventet av EMG.

Speccs har jeg egentlig ikke, men kan ramse opp det jeg veit. Basswood kropp (ekke 100% men mener det var det som sto i Jackson sin katalog fra 94, og gidder ikke sjekke igjen). Lønn hals, rosentre gripebrett, jackson tuners, en slags TOM bru med string-thru, et sett aktive EMGs av ukjent modell (hadde egentlig tenkt til å bytte dem ut uannsett så ba ikke forrige eier skru ut pup'sene for å se modellen, men etter å ha hørt de tviler jeg).

Det er jo som sagt ikke en ny gitar, men bærer få merker på være brukt. Den ha litt avflasset maling på begge finnetuppene, som er å forvente på slike gitaren, og minimalt med bucklewear på baksiden.

img0367jw.jpg

img0368zt.jpg

img0369be.jpg

img0370zn.jpg

img0371y.jpg

img0373nnv.jpg

img0374yb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Aph, Grønne pickup covere hadde gjort seg :P

Men denne gitaren har allerede blitt favoritten. Den er sjukelig lettspilt og resonant som bare rakkern. God sustain, meget fin strengehøyde (og den er ikke optimalisert engang), fine bånd, jah, the works egentlig.

@Tordenskrald: Etter hva jeg forstod fra Jackson sin hjemmesiden er dette forgjengeren til dagens billigserie, ikke at jeg trur det når jeg spiller på saken.

@Aph, veit ikke helt forskjellen mellom denna og en streit RR, ikke at jeg bryr meg heller xD

Link to comment
Share on other sites

Og takk for skarpe bilder.. :P

Jo bare hyggelig :P

Om iPhonekameraet er dårlig i utgangspunket er mitt katastrofalt. Det er så vidt den holdes sammen, og det må være en høyere kraft :P Kom til Uppsala så kan du se og fikle til ditt hjertes vilje.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.