Web Analytics
Jump to content

Bass forsterker til 10-15 K


Soundmannen
 Share

Recommended Posts

Skal invistere meg i en bassforsterker. har i dag en fender jaguar jazzbass som er en aktiv/passiv sak. spiller mye funk, rock blues.... ja det meste egentli. noen forslag?

Skal for det meste brukes til øving hjemme og eventuelt til studio/opprigging live, så lydkvalitetn er høyest prioritert.

Budsjett: 10-15 k

Link to comment
Share on other sites

Skal til London nå i februar å høre Mark King m/venner, er vel et slags husorkester på Ronnie Scotts. Må si jeg er spent på om han bruker den T.C toppen der. Har selv en rebelhead 450 og jeg klarer ikke helt å se for meg at Mark King bruker denne forsterkeren spesielt med tanke på slap lyden. Mulig det bare er jeg som er dårlig å skru eventuelt å spille :-( men jeg klarer ikke å få noen decent slap lyd utav den forsterkeren. For meg var den en gedigen nedtur. Synd egentlig for den er ellers utstyrt med alt man kan ønske seg. Supergod D.I, innebygget tuner også videre

Link to comment
Share on other sites

Enig med deg mytola. Slap lyd ligger i fingrene mest av alt. Så da kan det vel være bassisten da :-/

Men på den andre siden koser jeg meg med slaphand bassing hele dagen etter at fafner toppen kom i hus. Vet ikke heler hva det er, mulig jeg er ganske sær når det gjelder lyd :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Litt uenig i at slaplyden ligger mest i fingrene. Noen klassiske slaplyder kommer gjerne fra utstyret. Marcus Millers ask jazzbass hifi slaplyd er et eksempel, og med bruk av en hifi amp/cabinett feks EBS HD350/4x10cab m/tweeter. Stingray slaplyden er også klassisk og distinkt, men kan lett høre at det ikke er Jazzbass slappelyd, og man kjenner igjen Stingrayen.

På TC ampen har man jo eq på 200, 400, 800, og 4000hz som standard. Jeg fikk mye ut av å forandre disse frekvensene slik han på videoen gjør det, til jeg fant min lyd for den enkelte bass. Blant annet skrudde jeg bassknotten til 70hz og boostet der, samt kuttet litt på 800hz og boostet 4k.

I tillegg er preampen i TC 450/750 ganske tunet på lyden, mot rør/ampeg lyd, noe som ikke gir "moderne" slaplyd. Dette kan man kompensere litt for ved å holde input gain litt lavere, og i stedet booste sluttvolumet. (Innenfor rimelighetens grenser selvsagt). Da vil ikke den lydfargingen slå så kraftig inn og man fjerner seg littegranne fra rør-lyden.

Håper det kan hjelpe noen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Da har æ vært å hørt på Mr. King i London og der sto det faktisk flust med T.C utstyr. Så blant annet en blacksmith og en eller to RH750 topper + endel kasser. Blant annet en 4x10 kasse og noen andre småkasser. Lyden var........bra :-(

Veldig Mark King, så det er vel noe i det med at lyden ligger i hendene. Morsomt å se at han fremdeles er bunn solid og med go driv. Fikk i tillegg med meg litt London bassguitar show men det var jo ikke værende der inne mer enn kort tid. 50+ bassister som spilte høyt og uhemmet på de forskjellige standsene. Oh my oh my :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefale deg å teste ut Aguilar Tonehammer 500.

Den bruker jeg, og veksler mellom et Aguilar GS 210 cab og et Aguilar GS 410. Utrolig tight og definert oppsett.

Har enda til gode å koble opp begge kabinettene samtidig, men det må prøves snart...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.